Nieuw album The Black Lips in februari

Afgelopen jaar zetten The Black Lips nog Motel Mozaïque in Rotterdam op stelten, in februari komt er een nieuw, vijfde album uit van deze prettig gestoorde garageband uit Atlanta, Georgia. De opvolger van Good Bad Not Evil is getiteld 200 Million Thousand en is voorzien van een koppijn opwekkende hoes. Weblog Stereogum heeft al een mp3′tje beschikbaar van drammerig en prettig vals gezongen voorproefje Starting Over, alhier te downloaden. Andere songtitels die nog steeds een zekere freakyness verraden: Big Black Baby Jesus Of Today, Drugs, 99 Victims Of Wong en Trapped In The Basement.

Op 200 Million Thousand, opgenomen in een voormalige kunstgalerie bij Atlanta, zou de band wel melodieuzer te werk gaan, iets dat ondanks het hoge rammelgehalte ook in Starting Over te horen is. En die albumtitel? Ach, het kan volgens de bandleden staan voor hoeveel hun moeders van ze houden, hoeveel platen ze nog gaan verkopen of voor hoeveel mensen ze nog gaan optreden. “Ach, eigenlijk betekent het helemaal niets.”

200 Million Thousand komt op 24 februari uit. Daarvoor spelen The Black Lips al in Nederland, op dinsdag 3 februari in Doornroosje te Nijmegen en op woensdag 4 februari in de Rotterdamse Watt.

Black Lips – Bad Kids

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuw album The Black Lips in februari

  1. Ruben

    The Black Lips komen op 3 februari naar Doornroosje en volgens mij ook in Amsterdam of Rotterdam!

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Klopt helemaal, ook op 4 feb. in Rotterdam. Info toegevoegd, dank voor de tip.

      /   Reply  / 
  3. Marcel

    Op de gelinkte afbeelding van deze hoes is het niet zo goed te zien, maar in deze koppijn opwekkende hoes is een gezicht te herkennen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>