Mogelijk Pavement-reünie in 2010?

PavementEigenlijk zeggen we zelf nog niet dat er een reünie op komst is van Pavement, een van de belangrijkste en fijnste Amerikaanse indiebands van de jaren negentig. Dat laat ik net zo lief over aan tal van Engelse en Amerikaanse muzieksites (voorbeeldje), die een hereniging aankondigen van de band rond songschrijver-met-serieuze-tik-van-de-molen Stephen Malkmus. Er zouden volgens de welbekende ‘betrouwbare bronnen’ volgend jaar Amerikaanse shows op stapel staan op het Californische festival Coachella, en tijdens de jaarlijkse Summer Stage-concertreeks in het New Yorkse Central Park, in september. Brooklyn Vegan neemt ook alvast een voorschot op de New Yorkse All Tomorrow’s Parties-editie van 2010: Pavement kan die in navolging van My Bloody Valentine en The Flaming Lips best even cureren.

Dat lijkt me allemaal dikke prima, als Pavement tenminste echt zin heeft om in de originele vijfmansbezetting te spelen (zoals The Jesus Lizard er van de week in Paradiso nog serieus zin in had), en als er ook een tour komt die verder reikt dan alleen Amerika. Pavement maakte in de jaren negentig vijf platen vol rafelige indiepop, vaak opzettelijk rommelig en nonchalant gespeeld, met een van nature luie attitude. De term ‘slacker rock’ was in de muziekpers al gauw geboren.

De meeste fans zweren bij debuut Slanted And Enchanted en opvolger Crooked Rain, Crooked Rain als ultieme Pavement-platen. De voorkeur van ondergetekende gaat uit naar Brighten The Corners uit 1997.  Op zwanenzang Terror Twilight na zijn alle albums van Pavement de afgelopen jaren in een luxe jas met tal van extra’s heruitgegeven door label Matador.

Wacht u ook met smart op de reünie van Pavement?

Pavement – Range Life

Pavement – Stereo

Pavement – Spit On A Stranger

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mogelijk Pavement-reünie in 2010?

  1. Marco

    Ja, een Pavement-reünie zou geweldig zijn! En laat ze dan alsjeblieft alsjeblieft ook deze kant op komen!!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Alternative » Ja hoor: Pavement speelt in september 2010 in New York

  3. Pingback: Alternative » Pavement naar Europa: in mei 2010 naar ATP, Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>