Ja hoor: Pavement speelt in New York, wereldtournee in 2010

Jawel, waar de rook was, was geheel zoals het hoort vuur. Of zoals ze in Friesland bij strenge vorst zouden zeggen: ‘it giet oan!’ Geruchten van muziekblogs dat Amerikaanse indieband Pavement weer gaat optreden, blijken te kloppen. Een eerste datum van een heuse tournee is donderdag bevestigd: het gaat om een benefietshow op 21 september 2010 in het kader van Summer Stage in Central Park te New York. Voor wie nu meteen in de startblokken zit om een weekje New York te boeken (waarom ook niet?): de voorverkoop van dit optreden begint vrijdag 18 september al, verdorie een jaar van tevoren. Het blog van label Matador Records weet er vanalles over te vertellen.

Pavement trad voor het laatst op in november 1999, in de Londense Brixton Academy. Zanger en bandleider Stephen Malkmus had toen een setje handboeien aan zijn microfoonstandaard hangen: “Zo voelt het om jarenlang in een band te zitten, jongens en meisjes”, luidde toen zijn commentaar.

Label Matador laat overigens weten dat de optredens niet willen zeggen dat Pavement definitief terug bij elkaar komt: het gaat om een tijdelijk iets. Rolling Stone heeft intussen een interview online staat, waarin we lezen dat de hereniging ‘gewoon gebeurde.’ Voor meer details in de nabije toekomst is het raadzaam de website Crookedrain.com in de gaten te houden. Onduidelijk is nog of de reünietournee Pavement volgend jaar ook naar Europa brengt, in de zomer bijvoorbeeld.

Om het te vieren: mijn favoriete Pavement-liedje: Date With IKEA (audio)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ja hoor: Pavement speelt in New York, wereldtournee in 2010

  1. Marco

    Ik sta vanaf heden op de mailing van Crookedrain, laat het goede nieuws (Europa) nu maar komen!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Alternative » Pavement naar Europa: in mei 2010 naar ATP, Engeland

  3. Pingback: Pavement headliner op Spaans Primavera Sound in mei 2010 | Alternative

  4. Pingback: Pavement broedt op album met beste nummers en radiosessies | Alternative

  5. Pingback: Pavement in Paradiso: de reünie zoals we ‘m wilden | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>