Pavement headliner op Spaans Primavera Sound in mei 2010

PavementIn afwachting van een eventuele Nederlandse concertdatum, houden we de stappen van herenigde indierockband Pavement uit Portland, Oregon nauwlettend in de gaten. En zie daar: een eerste optreden op het Europese vasteland is een feit en wel zoals voorspeld als headliner op het Spaanse festival Primavera Sound in Barcelona, dat vorig jaar oa. My Bloody Valentine, Sonic Youth, The Jesus Lizard en tientallen leuke indiebands als trekkers had. Dit jaar wordt Primavera Sound gehouden van 27 tot en met 29 mei. Dit is twee weken nadat de band rond Stephen Malkmus op het Engelse All Tomorrows Parties heeft gespeeld en drie shows in Londen heeft gedaan, alle tijd dus voor meer concerten in de buurt rond die tijd.

In september pas is de VS aan de beurt, met in ieder geval concerten in het New Yorkse Central Park.

Een los concert van Pavement in Nederland zou natuurlijk het leukst zijn – dat hoop je althans; het is natuurlijk wel een reünie – maar laat alhier in hetzelfde weekend als Primavera Sound nu ook eens een festivalletje plaatsvinden in Zuid-Limburg dat Pinkpop heet. Nu ja, val de hitgevoelige oortjes van de bezoekers ook maar niet lastig met deze hopelijk nog steeds stronteigenwijze, luie slackers. Al zou ik het stiekem best tof vinden, zo maandagavond in de tent. Maar dan ook een zaalshow aub.

Pavement – Grounded (live)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pavement headliner op Spaans Primavera Sound in mei 2010

  1. RadioMad

    Pavement… Glastonbury dan maar?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ook The Fall, Pixies en Wilco op Spaans Primavera Sound | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>