In Première: Jónsi (Sigur Rós) – Go Do

Jonsi - Go DoNa een eerste taster van zijn solo-album Go in de vorm van het grootse Boy Lilikoi, presenteert Sigur Rós-zanger Jónsi Birgisson nu een videoclip bij eerste single Go Do. En goeie genade, wat mooi is het weer: Birgisson pakt wederom goeddeels de luchtiger en poppiër draad van het jongste Sigur Rós-album Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust op, maar dan met een vlotte, dansbare rand. De arrangementen en de IJslandse zangmelodieën zijn vertrouwd majestueus, zo niet hemels mooi, maar zeker niet zwaarmoedig. Dat belooft wat voor het volledige album van Jónsi.

In de razendsnel gemonteerde video zien we de zanger uitgedost als een soort kruising tussen een indiaan en iets dat een IJslandse elf zou kunnen zijn, inclusief veren en veel make-up, terwijl hij druk in de weer is met een collectie exotische vogels. Kijkt u vooral zelf.

Go komt uit op 5 april

Jónsi – Go Do

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “In Première: Jónsi (Sigur Rós) – Go Do

  1. Rens

    Ik heb begrepen trouwens dat de release datum niet in maart is maar 5 april??

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Je hebt gelijk als ik de XL Recordings-website erop na sla: releasedatum verschoven naar 5 april. Aangepast.

      /   Reply  / 
  3. dafit

    Mooie clip! Zie nog meeste verwantschap met opener van Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust. Alleen dan Engelstalig. Moet nog wel even wennen, moet ik zeggen, maar het is in ieder geval nu al een stuk geslaagder van het andere tussendoortje van Jonsi; het album van Alex & Jonsi – Riceboy Sleeps.

    De data van een Amerikaanse tour van Jonsi zijn overigens al bekendgemaakt. Als het goed is komt er ook nog een Europese tournee. Hoop een bezoek aan ons land!

      /   Reply  / 
  4. simone

    mooi, altijd mooi.

      /   Reply  / 
  5. Robert

    Ik vond Boy Likkyloy een butnummer, maar deze is verschrikkelijk goed! Ben echt benieuwd naar het volledige album.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Sigur Rós-zanger Jónsi voor soloconcert naar Paradiso | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>