Van harte: Moss wint de 3VOOR12 Award 2010

Kijk aan, dat is nog eens een zeer terechte winnaar van de 3VOOR12-award voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar: Moss heeft deze prijs donderdagavond laat uitgereikt gekregen in de Amsterdamse Desmet Studio’s voor het magistrale Never Be Scared/Don’t Be A Hero van eind vorig jaar. Daarmee zijn andere, ook niet misselijke genomineerde albums van onder anderen I Am Oak, Bettie Serveert, Tim Knol, The Black Atlantic, DeWolff, The Madd en The Mad Trist afgetroefd. Alternative Blog kan het daar na tal van lofuitingen over de plaat en veren in de derrière van de band alleen maar mee eens zijn, maar wat vond de jury van muzikanten, lezers en ‘profs’ precies?

Uit het juryrapport: “Het winnende album staat vol toffe liedjes, die je op het eerste gehoor meteen snapt. Pas later hoor je ook de extra lagen elektronica, die de songs smaakvol inkleuren. Deze mooi verstopte productionele kwaliteiten geven het album een prachtige sound. Het is een echte bandplaat, divers, die klopt van het begin tot het eind… en ook nog eens vol staat met diepe teksten.”

Behalve een beeldje heeft de band rond Marien Dorleijn ook een bedrag van 1203 euro mee. Rest mij niet anders te zeggen dan: van harte gefeliciteerd Moss!

Vind jij de winnaar ook terecht, of had je liever een ander Nederlands album uit het rijtje genomineerden beloond gezien?

Moss – The Comfort

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Van harte: Moss wint de 3VOOR12 Award 2010

  1. Mirjam

    Dubbeldik verdiend!

      /   Reply  / 
  2. tom

    En terecht!

      /   Reply  / 
  3. Mark

    Vorige week Moss nog gezien op ‘t
    Misty Fields Festival in Asten Heusden :
    Goeie band – Geweldig optreden ! Terechte award-winnaar !

      /   Reply  / 
  4. Tom

    Die plaat was toch uit 2009??? Gek…

      /   Reply  / 
  5. Joris Rietbroek Auteur

    De prijs wordt begin september uitgereikt, net als de Britse Mercury Prize of de Canadese Polaris Prize. Zodoende wordt gekeken naar het ‘culturele’ releaseseizoen van grofweg september t/m september. Vandaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>