‘Nieuwe Gorillaz opgenomen op iPad, nog voor Kerst uit’

Opmerkelijke ontwikkelingen aan het Damon Albarn/Gorillaz-front: onlangs werd al duidelijk dat een nieuw Gorillaz-album er alweer aan zat te komen, en nu meldt The Guardian dat Damon Albarn de vierde Gorillaz-plaat – opvolger van Plastic Beach van maart 2010 - geheel op een iPad zou hebben opgenomen, op tournee in tal van Amerikaanse hotelkamers, en dat het eindresultaat voor Kerstmis van dit jaar uit zou moeten komen. Volgens Albarn zou dat dan het eerste muziekalbum ooit zijn dat op een iPad is vastgelegd. 

Als dat inderdaad klopt: dan is dat een zeer aangename verrassing, nog zo aan het einde van het popjaar. De Amerikaanse invloeden in de nieuwe muziek zouden prominenter aanwezig zijn. “Alsof er een Engels klinkende stem door een Amerikaanse vocoder klinkt”, aldus Albarn. “Ik hoop dat we hem voor Kerstmis nog kunnen releasen.” Daarna gaat Albarn zoals geschreven weer aan de slag met afrobeat-drummer Tony Allen – die ook in The Good, The Bad And The Queen zat – en Red Hot Chili Peppers-bassist Flea in een nieuwe band.

Of we dat nieuwe album nu inderdaad al voor Kerstmis in handen krijgen of niet: eerst kijken we bijzonder uit naar het Gorillaz-concert van komende maandagavond in de Amsterdamse Heineken Music Hall, met Little Dragon en De La Soul al vanaf 19.15 uur in de voorprogramma’s.

Gorillaz – Feel Good Inc. live bij David Letterman

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Nieuwe Gorillaz opgenomen op iPad, nog voor Kerst uit’

  1. Robert

    Is dit een goede ontwikkeling? Albums opnemen op een iPad..

      /   Reply  / 
    1. Rob(V)

      Op zich zegt dit allemaal natuurlijk niets. Op een iPad kan digitale informatie opgeslagen worden. Wanneer je goede opname-apparatuur hebt (microfoons etc.) kan uiteindelijk alle opgenomen muziek doorgesluisd worden naar de iPad. Dit is niet veel anders dan wat al veel gebeurt met MacBooks, Logic, Garageband etc. of wat vroeger met een bandrecorder of cassettedeck op het (zolder)kamertje gebeurde volgens mij.

        /   Reply  / 
  2. Robert

    Ja, wat ik me dus meer afvroeg, is inderdaad wat de meerwaarde was, maar dank voor de opheldering, zo’n technisch wonder ben ik niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>