Tindersticks geeft concert in Utrechts Vredenburg

Stuart A. StaplesApart idee, de aan vroegere tijden en rokerige bars herinnerende, donker romantische muziek van het wedergekeerte Tindersticks midden in een Hollandse nieuwbouwwijk, in een invaltheater. Toch is dit op 1 mei de situatie, als het nog altijd unieke Britse gezelschap Tindersticks naar Utrecht komt voor een concert in Vredenburg Leidsche Rijn. Het bekende Vredenburg in het Utrechtse centrum wordt immers drastisch verbouwd.

Tindersticks is na de pauze van vijf jaar weliswaar uitgedund tot een drietal, maar de eerste voorproefjes van comebackplaat The Hungry Saw klinken direct weer mooi en bekend in de oren. Voorman Stuart A. Staples ging dan ook door met liedjesschrijven voor zijn twee soloplaten, waaronder het geslaagde Leaving Songs. In dit geval zit de kracht van herhaling het volstrekt blijven hanteren van het eigen geluid, met uitstekende nummers die hooguit een wat frivoler ondertoon hebben dan voorheen. The Hungry Saw verschijnt in het weekend voor dit concert. officieel op 28 april.

Live heeft Tindersticks meerdere muzikanten bij zich, al zal er te zien aan de dit keer relatief lage ticketprijs geen compleet orkestje mee op tournee gaan.

TINDERSTICKS (+ SUPPORT)
1 MEI 2008 – VREDENBURG LEIDSCHE RIJN, UTRECHT
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 32,50 (Exclusief servicekosten).
De
kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag 16 februari om
10.00 uur bij Tickerservice Nederland.

Meer over de terugkeer van Tindersticks en hun historie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tindersticks geeft concert in Utrechts Vredenburg

  1. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in februari 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>