Rammstein ist nicht für alle da: 400 concertkaarten geblokkeerd

Het is sinds een Pearl Jam-concert en Lowlands in augustus vrij stil geweest rond het blokkeren van zwart gekochte tickets, maar deze donderdag komt Mojo Concerts met een nieuw offensief. Circa 400 kaarten voor het concert van de Duitse titanen van Rammstein in het Arnhemse Gelredome, die voor veel meer geld dan de officiële prijs zijn gekocht bij ticketbureaus en handelaren, zijn door de organisator geblokkeerd en zodoende niet langer geldig als toegangsbewijs. Het gaat om kaarten gekocht bij woekerbureau’s als 4Alltickets, Tickets4events.nl, 24hourtickets.nl, AAtickets.nl, aconcerts.nl, Easytickets.eu, Ticketexpress.nl, Pepetickets.nl, Rang1tickets.nl, Ticketforsale, Tickets2buy.nl en Tickets4u.nl. De kaartnummers van de geannuleerde staan genoteerd op de website www.ticketsenconcertkaarten.nl.

Net als de vorige keren krijgen gedupeerden het advies om bij het bureau waar de kaarten zijn gekocht het geld terug te vragen. Dit kan eenvoudig gaan, zo bleek onlangs toen enkele gedupeerden die niet bij een Coldplay-concert binnenkwamen zich meldden. Die kaarten waren volgens Mojo overigens niet geblokkeerd, maar bij voorbaat vals.

Hoe lullig ik het ook wederom zou willen vinden voor gedupeerde Rammstein-fans, toch denk ik dat dit een goede zet blijft om ticketbureau’s die massaal kaarten inkopen een hak te zetten. Helaas is dat eigen dubieuze Ticket Trade-systeem van LiveNation er ook nog steeds, waar bijvoorbeeld gegarandeerd echt verklaarde Rammstein-kaarten wél voor ver boven de oorspronkelijke kostprijs verkocht mogen worden.

Concertgangers krijgen nog eens het dringende advies om verder te kijken dan de neus lang is en niet bij een willekeurig bureau te bestellen, ook niet als die hier opduiken via Google Ads (klikken, niet kopen). Het concert van Rammstein op 6 december in Arnhem is immers nog niet eens uitverkocht. Rammstein ist nog für alle da, dus waarom zou je je in vredesnaam op de zwarte markt begeven? Alleen als je niet weet waar jem oet bestellen.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Rammstein ist nicht für alle da: 400 concertkaarten geblokkeerd

  1. RonaldG

    De enige advertenties die ik hier voorbij zie komen zijn advertenties van de betreffende woekerbureau’s! Is het niet mogelijk daar van af te raken? Vooral gezien jouw haat er tegen. Ik blijf het een vreemd iets vinden.

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Ik denk erover, ik zie verder gelukkig ook ads voor koorreizen.
    Aan de andere kant: als iedereen als zotten blijft klikken, maar geen kaarten koopt bij de bureau’s, dan kost het die partijen geld en word ik vet stinkend rijk. :)

      /   Reply  / 
  3. Jurre

    Zodat jij het embedden weer kunt betalen :)

    Maar, tja, ik snap het ook niet. Als je zoekt naar tickets, zijn de eerste dingen die opduiken in google gewoon vals. Daarom kan ik best begrijpen dat je een fout maakt. Want of het nou Ticketmaster of Ticketservice heet of een nepbureau is, die namen lijken allemaal op elkaar. Maar ik koop altijd alleen via de site van de concerthal, die leidt je naar een veilig adres..

      /   Reply  / 
  4. Bart

    Ik blijf voor je klikken Joris!

      /   Reply  / 
  5. charlie

    De enige ECHTE dieven/oplichters in dit verhaal is MOJO zelf!!!!
    Die verkopen 400 tickets voor de 2e keer en waar blijft dat geld??
    Ze werken samen met seatwave waar de prijzen nog vele malen hoger zijn dan bij genoemde ticketburo’s…..kort gezegd Mojo mag wel veel hogere prijzen rekenen via hun samenwerking met seatwave….wie doet er iets tegen????? DAAR moet eens aandacht aan geschonken worden!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Zwarthandelaren bedreigen Mojo-medewerker | Alternative

  7. Muk

    Helaas zijn de officieel verkrijgbare kaarten zo te zien kaarten met beperkt (of in elk geval minder goed) zich, aan de zijkant van het podium, maar wie weet valt het wel mee.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Muziekwereld opent campagne ‘Weet Waar Je Koopt’ | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>