Dubstep Knaller van de Week: EMIKA uit Berlijn

.

Go to Beatport.com Get These Tracks Add This Player

.

Ze heeft haar roots in Tsjechie liggen. Ze is opgegroeid in de Verenigde Staten. En ze woont in Berlijn. Ze heet Emika en ze maakt bass-music (dat heettte vroeger dubstep) voor het legendarische Ninja Tune label. Deze maand kwam haar album uit, en daarmee is zij met recht de Dubstep Knaller van de Week. En we zijn er precies op het goede moment bij: half december wordt zij een van de hoogtepunten van het State-X Festival in Den Haag. Haar live-show is de moeite waard: ze draait haar eigen producties en zingt er live bij.

.

.

Ze kent de Berghain, de thuishaven van de techno in Berlijn, op haar duimpje. De Berghain’s resident, Marcel Dettmann, heeft haar hele plaat geproduceerd. En ze werkt veel samen met Amon Tobin, die wij kennen van zijn werk met Eskmo. Het verhaal rondom Emika gaat dat ze toevallig in Bristol rondhing toen de dubstep daar uitgevonden werd. En dat ze nu in Berlijn iets nieuws aan het creeren is, een hybride sound-design waarin allerlei bass-invloeden samensmelten met de Berlijnse rave-cultuur.

Haar plaat, Emika, is een pareltje. Luister, en huiver hierboven. Zelden was ik zo gecharmeerd van de duisternis.

Haar EP van een paar maanden geleden:

.


.

Haar video voor Double Edge
.

Haar eerdere single, Drop The Other:

.

 

 

.

Als je ons voor middernacht liket op facebook

maak je kans op kaarten voor Kyteman’s La Boutique Fantastique!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>