Motel Mozaïque 2008: Goldfrapp, Jamie Lidell, Low

Alison GoldfrappRuim drie maanden voor het begin van het festival, heeft Motel Mozaïque de eerste (muzikale) namen voor het festival bekend gemaakt. En bij die eerste worp ligt de nadruk op elektronische muziek. Tussen 10 en 13 april komen onder meer de publieks-trekkers Goldfrapp (electro, UK, foto), Jamie Lidell (UK, electro/soul), Low (USA, indie) en Trentemøller met band (DK, electro) naar het Rotterdamse indoor-festival.

Ook van de partij op Motel Mozaïque 2008: Bass Fiction Live (Kode 9 and Space Ape, UK, dubstep), The Black Lips (US, garagerock), DeVotchKa (US, folk/punk/wereldmuziek, maakten soundtrack Little Miss Sunshine) en Ebony Bones (UK, carnavaleske punky rock). Goed om te melden is alvast dat Jamie Lidell met band zal komen om werk te spelen van een nieuw album. De opvolger van het succesvolle Multiply uit 2005 verschijnt eind april. Ook van Goldfrapp komt er binnenkort een nieuwe cd uit: die opvolger van Supernature is getiteld Seventh Tree. Overigens is Trentemoller ook op donderdag 10 april te zien in Paradiso, Amsterdam.

Op theatergebied komen theatermaakster Hanneke Paauwe en het collectief PIPS:lab naar het festival. Laatstgenoemde komt met Diespace, de allereerste internetcommunity voor de doden. Met laptops, camera's en lichtsensoren is dit een interactieve en muzikale show over voortleven na je dood. Een hilarische performance ondersteund door freaky songs en absurde acts, belooft het persbericht. Beeldende kunstenaars zijn er als gewoonlijk ook: in ieder geval duo Agro & Dolce, Bob Stoute en de drie dames van Bliss tonen hun werk.

Motel Mozaïque vindt in 2008 op dezelfde locaties plaats als afgelopen jaar, dus in de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Off_Corso, Rotown en Galerie TENT. Dat betekent dus dat er nog geen gebruik wordt gemaakt van het voormalige Nighttown, dat dit jaar als Mytown moet heropenen. Bezoekers lieten vorig jaar weten Nighttown/Mytown stiekem toch wel te missen als festivallocatie. Daarvoor krijgen ze wel een perron op station Hofplein terug, waar van alles gebeurde.

Het zwaartepunt van het festival vindt plaats op vrijdag 11 april en zaterdag 12 april. Een dagkaart kost 30 euro, een passe-partout gaat voor 55 euro over de toonbank. De extra programma's op donderdag 10 april (kickoff) en zondag 13 april zijn gratis toegankelijk. Overnachten op een nog bekend te maken locatie kan ook weer: voor 20 euro heb je een slaapkaart. De voorverkoop begint van e-tickets begint al op woensdag 9 januari via www.motelmozaique.nl/site/tickets.php.

Wat een sloot info over dit altijd boeiende en gastvrije festival… en het mooiste is nog: meer informatie, acts en artiesten volgen binnenkort! Wat vind jij tot nu toe van deze programmering? 

Zwoel: nieuwe Goldfrapp-track: Cologne Cerrone Houdini

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>