Portishead geeft in april concert in Amsterdamse Heineken Music Hall

PortisheadOp een exacte releasedatum en een plaattitel voor het eerste Portishead-album in bijna elf jaar moeten we nog even wachten. Maar de eerste Europese tourdata in maart en april zijn wel bekend gemaakt, en daarbij wordt Nederland niet overgeslagen. Volgens het tourschema spelen de triphop- pioniers uit Bristol op maandag 7 april in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Waarbij direct de vraag doet rijzen wat zulke sfeervolle, soms zeer intieme muziek in die grote donkere hal moet, al klinkt het nieuwe werk bij vlagen redelijk heftig, steviger dan we gewend waren in ieder geval.

Maar dan nog: dan lijkt een zaal als Paradiso toch een veel geschiktere locatie voor een concert van Portishead. Anyhow: de voorverkoop voor het Amsterdamse concert begint op zaterdag 26 januari om 10.00 uur bij de bekende adressen, kaartjes kosten 38 euro. Overigens speelt Portishead op 8 mei ook in Vorst Nationaal in Brussel. Verder is de eerste festivalverschijning ook al bevestigd: Portishead is een van de hoofdacts op het Spaanse Primavera Festival, in hetzelfde weekend als Pinkpop.

Om te horen hoe Portishead anno 2007/2008 klinkt, kun je hier het eerste optreden van de band in lange tijd downloaden, eind vorig jaar opgenomen op het All Tomorrow's Parties-festival. Of bekijk die flinke stapel live-video's van prima kwaliteit.

Lees ook:
- Nieuwe cd Portishead uit in april 2008
- Portishead sleutelt nog even verder aan nieuw album
- Portishead na tien jaar weer op het podium

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Portishead geeft in april concert in Amsterdamse Heineken Music Hall

  1. Blaurey

    Ik had ook eerder een Paradiso-optreden verwacht (gewild) maar dit is ook gaaf hoor! Een optreden in een dergelijke zaal kan alleen maar betekenen dat we dit jaar veel van Portishead zullen gaan horen! I’m attending!

      /   Reply  / 
  2. Derk-Jan

    Hell yes! En in de HMH was ook te verwachten natuurlijk… Zeker als je kijkt naar die andere zalen die ze aandoen, maar Paradiso had wel veel mooier geweest ja!

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Maar wanneer zou in godsnaam die kaartverkoop van start gaan? Zowel in palladium in Keulen als in Vorst Nationaal, Brussel is nog niets bekend van de cocnerten die op NME bekend werden gemaakt…

      /   Reply  / 
  4. PP

    @ Stefan,

    Aankomende zaterdag 26 jan…
    Good luck bij het scoren ;-)

      /   Reply  / 
  5. Stefan

    Zag het inderdaad!

    PORTISHEAD
    Maandag 7 april 2008
    Heineken Music Hall – Amsterdam
    Entree: € 38 (excl. servicekosten)
    Aanvang: 20.00 uur

    Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur via Ticket Service bij: http://www.livenation.nl/portishead, de grotere postkantoren, VVV’s en GWK’s, 0900-3001250 (45 ct.p.m), http://www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

      /   Reply  / 
  6. SR

    @PP
    Hoe weet je dat?

      /   Reply  / 
  7. Joris

    Goed zo, heren. Inmiddels is de info in het bericht verwerkt.

      /   Reply  / 
  8. PP

    @ SR ik weet niet meer precies hoe ik er aan kwam; ik denk dat ik het ergens heb gelezen??
    ;-)


    Ik heb ze trouwens binnen!

      /   Reply  / 
  9. Stefan

    Ik ook!
    Ein-de-lijk!

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in januari 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>