Ook Lykke Li en Art Brut naar Into The Great Wide Open

De organisatie achter nieuw eilandfestival into The Great Wide Open heeft deze maandag wederom enkele alleraardigste muzieknamen bekend gemaakt. Ook is er meer bekend geworden over de activiteiten op het gebied van kunst en film, en het programma voor jongere bezoekers. Goed om te weten is dat ook Zweedse Lykke Li (foto) tussen 4 en 6 september zal optreden op waddeneiland Vlieland. Ook van de partij: de Britse tongue-in-cheek wijsneuzen van Art Brut, up and coming singer-songwriter Fink, het herrezen Red Snapper, rockabilly-legende Th’ Legendary Shack*Shakers,
de garagepunkers van Riverboat Gamblers en tot slot DJ Derek.

Eerder werd al bekend gemaakt dat ook onder meer Alela Diane, The Veils, Emiliana Torrini, Johan, Efterklang, Kyteman’s Hiphoporkest en Lucky Fonz III naar Vlieland zullen afreizen voor optredens op het festival.

Zoals beloofd is er meer te beleven op het festival dan muziek. Verspreid over het eiland zal het zogenoemde Arttrail te zien zijn, een aantal kunstwerken waarbij kunstenaars een plek op Vlieland hebben gekozen en in de aanloop naar het festival aldaar hun werk ontwikkelen. Locaties die normaal gesproken niet zomaar te bezoeken zijn, worden door de kunstenaars uitgelicht en onderzocht. Er is onder meer nieuw werk van Rob Sweere en Hans Jungerius van stichting Nutuur te zien.

Ook film is een belangrijk onderdeel van het programma. In Podium Vlieland, het kleine filmhuis in de Dorpsstraat, zal een kwalitatief en artistiek interessant filmprogramma te zien zijn. De precieze invulling wordt nog bekendgemaakt. Voor kinderen worden artistieke activiteiten georganiseerd. Zo komt er een atelier als startpunt en ontmoetingsplek voor het hele weekend. Met materialen die aansluiten op de omgeving en de aanwezige elementen werken de jongste bezoekers onder begeleiding van een team van ervaren kunstenaars aan kleine en grote kunstwerken. Zo gaan ze schaduwschilderen, windgeluiden vangen, landschappen en objecten onderzoeken en met onverwachte materialen en technieken aan de slag. Ook zijn er ontdekkingstochten waarbij kinderen gaan ‘Herrekijken’; op zoek naar gezichten in bomen en verhalen die te vinden zijn in de natuur.

Geinig, mogen grote kinderen ook meedoen?

De kaartverkoop via oa. Ticketservice is gestart: bij de ticketprijs van 50 euro voor drie dagen festival zijn geen overtocht per boot of verblijf inbegrepen. Op de festivalwebsite is veel info te vinden over rederij Doeksen en de verblijfsmogelijkheden op het eiland of op kampeerterrein Stortemelk zelf.

Dit moet wel mooi worden op het eiland: Lykke Li – Tonight

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ook Lykke Li en Art Brut naar Into The Great Wide Open

  1. Wouter de Boer

    Het wordt beter en beter! Na Emiliana Torrini was ik al meteen om, maar ik krijg er meer en meer zin in. Hotelletje is al geboekt, want ik ga er een lekker decadent weekendje van maken. Het goede leven. :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Rock Werchter 2009: tien acts die je niet mag missen | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>