Pinkpop 2010 boekt Rammstein, babbelt met Pink

Dat zag natuurlijk niemand van mijlenver aankomen: daags na de (vuurwerk)show van Duitse stampmetalband Rammstein in het Arnhemse Gelredome, maakt neerland’s oudste festival Pinkpop bekend de groep gestrikt te hebben als headliner voor de editie van 2010. Pinkpopbaas Jan Smeets kon je na de vorige keer Rammstein in 2002 nog horen roepen dat een ‘grote band als Rammstein maar niet meer moest komen’, omdat die te veel mensen voor één band naar het festival trekken. Dat is zeker sinds Bruce Springsteen vorig jaar geen bezwaar meer en volgens het persbericht ‘bleef Rammstein herhaaldelijk aandringen’ om weer op Pinkpop te mogen spelen. Dus zijn ze er weer, en wel op vrijdag 28 mei op Pinkpop. Vrijdag? Ja, vanwege een vroege Pinksteren schuift het festival een weekje op.

Met deze eerste bekendmaking begint de kaartverkoop voor Pinkpop komende zaterdag 12 december om 10.00 uur via Ticketservice en bijbehorende voorverkoopadressen (GWK’s, FRS, etc). De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar niet veranderd: dagkaarten kosten 75 euro, de prijs van een weekendticket inclusief kamperen is wederom 140 euro. Voor de vrijdag met Rammstein komen bovendien meer dagkaarten in de verkoop dan voor de andere festivaldagen. In de week voor de voorverkoop begint ook de traditionele Gouden Tip: vanaf dinsdag 8 december kunnen de fans via de festivalwebsite hun favoriete, zeer gewenste acts doorgeven voor Pinkpop 2010, op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei. Wie u wel of juist niet graag ziet komen, mag u ook hieronder laten weten.

De show van Rammstein zou nu al aardig op maat gesneden kunnen zijn voor de festivals: volgens de reports op Twitter duurde het concert van zondagavond krap anderhalf uur. Wellicht kwam dit ook doordat zanger Till Lindemann blijkbaar niet goed bij stem was? Een nieuwtje was in ieder geval nog een gitarist die dit keer eens in brand vloog, naast de vuurpijlen door het stadion die weer ander vuurwerk ontlichtten. Ooggetuigen mogen zich hieronder in de comments melden.

Anders nog iets? Ach ja, ook zangeres Pink speelde zondagavond in Nederland, in de Ahoy’ om precies te zijn. Volgens een babbel met Smeets  3FM kan dat contract deze maandag nog ondertekend worden. Prima, maar zoals ik al op Twitter zag: dan graag een roze gebodypainte Pink, zonder róze hoedje op het podium. Dank u.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Pinkpop 2010 boekt Rammstein, babbelt met Pink

  1. Pingback: Rock Werchter 2010 boekt Pearl Jam, Muse naar Roskilde | Alternative

  2. miep piep

    ik was op werchter maar om te zeggen begger was ben r niet helemaal mee eens.

      /   Reply  / 
  3. guido

    Beste Jan,

    Doe a.u.b. op tv geen uitspraken meer zoals dat je voor de editie van 2010 3 Topacts hebt waardoor Pinkpop in 1 dag uitverkocht raakt want met de bekendmaking van de eerste headline act + gegeven dat kaartverkoop 12 Dec. start lijkt mij stug dat dit ook echt gaat gebeuren dus volgende keer geen uitspraken meer doen die je niet kunt waarmaken!

      /   Reply  / 
  4. Pieter

    Best guido,
    Metro kondigt morgen anders nog twee grote namen aan, schreven ze vandaag. Dus de volgende keer graag niet meer voor je beurt praten! (Hopelijk heeft Metro dat ook niet gedaan.)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Ook Kasabian en John Mayer naar Pinkpop 2010 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>