Rock Werchter 2010 strikt Pearl Jam, Muse naar Roskilde

Strooit Pinkpop daags na het vertrek van Sinterklaas met Rammstein? Dan gooit het Belgische Rock Werchter van dik een maand later er gewoon een andere, zeker live onvernietigbare headliner tegenaan: Pearl Jam is de naam die net nog wat grotere mensenmassa’s aanspreekt en die op zondag 4 juli de afsluiter van het grootste festival van de Benelux mag zijn. Met jongste album Backspacer bewijst Pearl Jam nog heel vitaal te zijn, al gaat dat ten koste van wat diepgang. Maar voor de festivals is er natuurlijk een trits onverwoestbare hits. In 2007 stond de band voor het  laatst op Rock Werchter; in 2000 zouden Eddie Vedder en co. er optreden, maar dit ging daags na het dodelijke incident van Roskilde 2000 niet door.

Informatie over de voorverkoop of ticketprijzen voor Rock Werchter 2010 zijn nog niet bekend gemaakt, en volgen vermoedelijk pas ergens begin volgend jaar. Rock Werchter vindt in 2010 plaats van donderdag 1 t/m zondag 4 juli.

Intussen is ook nog bekend dat een andere gedoodverfde festivalheadliner voor 2010 in de vorm van Muse al is vastgelegd voor het Deense Roskilde, volgend jaar eveneens van 1 t/m 4 juli. Muse speelt vlak voor Rock Werchter ook al in Frankrijk, dus reken er maar op dat je Matthew Bellamy en de rest ook op de Werchter-weide zult horen volgend jaar. Ook al van de partij: onder meer The Kissaway Trail uit Denemarken en de Amerikaanse punkrockveteranen van NOFX.

Vorig jaar vielen de bezoekersaantallen op Roskilde wat tegen; reden voor de organisatie om de ticketprijs nota bene wat te verlagen. Een verhoging met steeds 20 euro per jaar, de afgelopen tijd, was dan ook vrij fors. Een vierdagenticket inclusief camping-warming up in de dagen ervoor kost dit jaar 225 euro.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rock Werchter 2010 strikt Pearl Jam, Muse naar Roskilde

  1. Pingback: Pearl Jam op 27 juni in Nijmegen voor Rockin’ Park 2010 | Alternative

  2. Pingback: Muse headliner op Rock Werchter-donderdag | Alternative

  3. Pingback: Ook Rammstein op Rock Werchter 2010, voorverkoop zaterdag | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>