Muse headliner op Rock Werchter-donderdag

Dat doen ze slim, die grotere zomerfestivals in de lage landen: vroeg in december elke dag al wat lekkers voor de massa bekend maken, zodat het verheugen op een grasveld vol mensen, brak in je tent liggen, koud bier, vet eten en met een beetje mazzel modderbaden op tijd kan beginnen. En het verheugen op optredens van de grootste rocknamen van deze tijd natuurlijk: het Belgische Rock Werchter onthulde maandag al de komst van Pearl Jam op zondag 4 juli en maakt nu ook bekend dat – niet heel verrassend – Muse ook van de partij is, als headliner op donderdag 1 juli. Het trio doet met nieuw album The Resistance in de broekzak meer grote festivals aan, waaronder Roskilde in Denemarken.

Zoals bekend doet Muse in Nederland een eigen show op 19 juni in Nijmegen; in thuisland Engeland lopen komende zomer tal van voetbalstadions compleet vol voor de band. En zo zijn de grote namen tussen Pinkpop en Rock Werchter verdeeld: in Landgraaf hebben ze eind mei Rammstein, maar de Belgen lijken met de kanonnen Pearl Jam en Muse de eerste winstpunten te pakken te hebben.

Vermoedelijk begint de ticketverkoop voor Rock Werchter net als vorige jaren ergens in februari. Kaartprijzen voor 2010 zijn nog niet bekend, de afgelopen jaren kostten vierdagenkaarten rond de 170 euro, exclusief camping.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Muse headliner op Rock Werchter-donderdag

  1. Maikel

    Muse EN Pearl jam… Pinkpop moet nu wel heeel veel uit de kast gaan halen willen ze die twee namen nog kunnen onvertreffen…

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Ook Rammstein op Rock Werchter 2010, voorverkoop zaterdag | Alternative

  3. Pingback: Rock Werchter 2010: Faithless, Florence and the Machine | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>