Snoepje van de Week? – Everything Everything

In navolging van Fool’s Gold is er nog een band die de komende weken zowel op Motel Mozaïque in Rotterdam als London Calling in Amsterdam te bewonderen is. Het gaat om Everything Everything, een van de leukere aanstormende Britse namen in het momenteel wat schamele aanbod van nieuwe, Engelse gitaarbands. Deze slimme jongens zijn afkomstig uit Manchester, stad van Joy Division, Stone Roses, Oasis en Elbow, maar volgen qua muzikale stijl geen van deze grote bands. In de eerste singles heeft Everything Everything er namelijk de kunst van gemaakt om vanalles uit de (Britse) popgeschiedenis onderuit halen en met elkaar te vermengen in hun spitsvondige liedjes, zo bleek begin dit jaar al op het Groningse Eurosonic.

Niet voor niets noemt de band als invloeden zowel The Beatles en The Smiths als Michael Jackson en Destiny’s Child (jawel, in single MY KZ YR BF). Dat zijn dus geen geintjes: typische staaltjes Britpop gaat met gemak hand in hand met funky electropop of stukken glamrock, inclusief ijzingwekkend hoge vocalen afgewisseld met drie- tot vierstemmige harmonieën en een flinke party attitude. Jawel, luchtige Popmuziek met een hoofdletter P, en met een aangename frisheid van het soort dat je wel kunt gebruiken nadat voormalig frisse Britse bands als Franz Ferdinand en Kaiser Chiefs alweer wat belegener zijn gaan ruiken.

Maar laten we het wat betreft Everything Everything nog even niet over de houdbaarheid hebben. Een debuutalbum is immers nog niet eens uit. De plaat moet in de loop van augustus 2010 uitkomen via XL Recordings. De wat kitcherige hit Suffragette Suffragette is eind vorig jaar in bepaalde kringen al goed opgepikt, en nieuwere singles Photoshop Handsome en het opmerkelijk getitelde MY KZ YR BF vallen ook niet te missen. Veelzijdig bandje, benieuwd of ze live hun mannetje staan.

Everything Everything speelt op zaterdag 10 april op Motel Mozaïque, om 20.30 uur in Watt. Op vrijdagavond 23 april is het de beurt aan London Calling in Paradiso. In augustus is de band hoe dan ook wederom in de buurt: op 14 augustus staat er een optreden gepland op het Duitse Haldern Pop.

Everything Everything – MY KZ YR BF (Meer muziek op MySpace)

Everything Everything – Photoshop Handsome

Everything Everything – Suffragette Suffragette

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>