Wel of niet gaan? Veel Lowlands-kaartjes staan voor een spotprijs op TicketSwap

Als je een beetje goed zoekt kun je dit jaar voor een prijs naar Lowlands die waarschijnlijk tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. As we speak staan er 450 kaartjes voor het festival op TicketSwap, een site waar veilig in tweedehands e-ticket kan worden gehandeld. De laagst gevraagde prijs staat momenteel op €106, terwijl er ook veel kaartjes voor rond de €120 zijn te vinden. Toch een aardig verschil met de €195 die er via de officiële kanalen voor betaald moest worden.

Veel mensen geven ziekte of een gebrek aan geld aan als reden om van hun kaartje af te willen. Volgens Lowlands-woordvoerder Bente Bollman is dit ook wel logisch: “Wij schatten dat er tussen de 800 en 1.000 unieke kaarten in de omloop zijn, nog geen 2% van de 55.000 verkochte kaarten. Het is logisch dat niet iedereen die een paar maanden van tevoren een kaartje koopt, kan gaan. Je relatie kan uitgaan, je kunt ziek worden, noem maar op.”

Toch is het waarschijnlijk niet zo simpel en zullen er ook andere redenen zijn dat veel bezoekers van hun kaartje afwillen. Het weer werkt natuurlijk niet mee, al lijken de voorspellingen naarmate we dichter bij het weekend komen steeds beter te worden. Daarnaast werkt de matige line-up last-minute ticketverkoop ook in de hand (bezoekers van Lowlands fansite Lowlove gaven het programma van dit jaar bijvoorbeeld een schamele 6,2).

Mocht je zoiets hebben van ‘voor rond de €100 is het me wel waard’, want het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat kaartjes voor die prijs worden aangeboden, dan zijn hier in ieder geval tien acts waar je dit weekend zeker heen moet gaan.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wel of niet gaan? Veel Lowlands-kaartjes staan voor een spotprijs op TicketSwap

  1. Richard Ridder

    Een oorzaak zou ook kunnen zijn dat de verkeerde mensen de kaartjes hebben gekocht. Lowlands is nou eenmaal geen Pinkpop, dus je moet zelf de nieuwe bandjes ontdekken en je laten verrassen. Wie had er in 2009 van Kyteman of Selah Sue gehoord. Misschien sta jij wel bij dat unieke optreden bij de Charlie, waar ooit Coldplay en Florence and the Machine stonden, zoals vorig jaar bij 21 Pilots.
    Ter aanvulling op jullie tips. Liefhebbers van Radiohead en Gorrilaz moeten The Acid niet missen. Ben je meer een Ben Howard-type dan kom je goed aan je trekken bij Luke Sital-Singh

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>