Bezeten Blood Red Shoes geeft sensationele show

Dennis Stempher)Je kunt niet altijd overal naar toe. Zelf had ik erg graag naar het concert van Blood Red Shoes uit Brighton gegaan, donderdag-avond in EKKO te Utrecht. Maar ik kon niet. Echt niet. Damnit. En dan achter-af van alle kanten moeten horen hoe overweldigend goed en hard zangeres/gitariste Laury Mary Carter en drummer/zanger Steven Ansell weer te keer gingen in het Utrechtse zaaltje. Gelukkig was vriendelijke vriend Bas wel present én bereid een korte impressie neer te pennen…

"Nog niet eerder zag ik dit tweetal uit Brighton live aan het werk, maar volgens de berichten uit Amsterdam en Groningen zou het live een sensatie zijn. De EP en het allang gelekte album Box Of Secrets zijn al maanden niet meer uit mijn playlist weg te krijgen, terwijl het moeilijk is om precies te verklaren wat hun muziek zó goed maakt. Gitaar en drums, meer is het eigenlijk niet. De nummers zijn vaak redelijk rechttoe-rechtaan, maar bevatten altijd dan net weer een hook of een riff die het extra leuk maakt.

Dat het live zo goed zou zijn had ik van te voren niet durven dromen. Steven Ansell is een geweldige drummer, die ook nog heel behoorlijk weet te zingen tijdens zijn maniakale klappen. Laura-Mary Carter is natuurlijk een plaatje, de droom van ieder rock-jochie, de ultieme nieuwe hotte en tegelijkertijd koele rockchick. Maar vergeet nooit dat ze intussen geweldig gitaar speelt en krachtig en zuiver zingt. Ook al spelen de twee nog niet zo lang samen, meneer en mevrouw zijn al fantastisch op elkaar ingespeeld.

Dennis Stempher)De jonge London Calling-kids voor het podium zullen dan ook met de tong uit de mond aan hun eerste pit zijn begonnen. Want al na twee van hun loeiharde springerige rocknummers slaat de vlam in de pan en is de vloer volop in beweging. De band is zelf ook zichtbaar verrast en verrukt en zet daarom vaak nog net even een tandje bij.

"Hoe de zaal al die nummers al kent?" vraagt Steven zich hardop af. Welkom bij de download en MySpace-generatie, waar ze zelf toch deel van uitmaken. Het is wel te danken aan het jonge volk dat vanavond nét even dat beetje extra geeft, waardoor dit concert onvergetelijk wordt. Ansell dankt het publiek nog even door zelf een stuk te crowdsurfen.

Een klein uurtje, langer zal het concert niet geduurd hebben. Maar het blijkt meer dan genoeg om de kolkende zaal met open mond achter te laten. Blood Red Shoes is inderdaad een sensatie, gaat dat zien, zaterdagavond 23 februari in de Eindhovense Effenaar bijvoorbeeld."

Fileunder heeft een mooie foto in het groot, ook van support act The Sugarettes, net als bovenstaande plaatjes gemaakt door fotograaf Dennis Stempher.

Blood Red Shoes – Doesn't Matter Much @ Ekko, Utrecht

Meer over Blood Red Shoes op Alternative Blog:
- Blood Red Shoes in februari terug voor clubconcerten
- Snoepje van de week – Blood Red Shoes

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Bezeten Blood Red Shoes geeft sensationele show

  1. Jort

    Wat waren ze goed, idd!

      /   Reply  / 
  2. Elma

    Ja het was echt zo tof! Had ze ook nog niet eerder gezien, maar vond ze echt geweldig!
    Vond het voorprogramma persoonlijk niet zo heel boeiend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>