Nooit van Gehoord? NL – We Swim You Jump

Naar verluidt stonden de eerste optredens eerder in de agenda genoteerd dan dat er een bandnaam bedacht was. Maar aan het begin van 2009 is het Groningse We Swim You Jump klaar om in het oog te springen met warme en sfeervolle indiepopliedjes in de Amerikaanse traditie. Een eerste, zelf opgenomen en gemasterde EP met vijf nummers werd opgepikt door het noordelijke Subroutine-label en is inmiddels uitgebracht.

Amerikaanse bands als The Posies en Nada Surf zouden van invloed zijn op deze vijfkoppige band, al komen die bands wat steviger uit de hoek. De basis van de compacte liedjes op de EP wordt gevormd door de akoestische gitaar, met genoeg ruimte voor goed uitgedachte samenzang en smaakvolle piano-partijen. Die ingrediënten hoor je goed in vlotte, makkelijk mee te neuriën opener Sharks, maar ze komen het mooist samen in Sparks Fade Out, waarin de geest van Elliott Smith het meest nadrukkelijk rondwaart. Het zal de herfstige sfeer in het liedje zijn, en zanger/gitarist Richard’s stem die hier het meest aan de betreurde singer-songwriter doet denken. Ook erg fraai: miniatuurtje This Thing Will End.

Voor wie naast kaartjes heeft gegrepen voor het inmiddels losgebarstte Eurosonic in Groningen, is het goed om te weten dat We Swim You Jump met andere bands uit de Subroutine-stal deze dagen ook zonder polsbandje en geheel gratis te zien is. We Swim You Jump speelt vanavond aan het Kattendiep 13 op SR020, met onder meer Skipper en Fuck The Writer. Vrijdagavond speelt de band in Bar Pacific om 23.00 uur, als onderdeel van Grunnsonic. Daarvoor heb je wel je Eurosonic-ticket nodig.

Intussen kijken wij al reikhalzend uit naar een volwaardig debuutalbum van We Swim You Jump.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? NL – We Swim You Jump

  1. Frank

    volg ze al een maandje of 2,3 erg toffe muziek!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Label Subroutine houdt eigen showcasefestival tijdens Eurosonic | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>