In Première: Coldplay in Den Haag – Viva La Vida

Still uit video Viva La VidaVoor het zowel frivole als bombastische Viva La Vida herhaalt Coldplay het kunstje dat al werd geflikt rond de lancering van vorige single Violet Hill. De tweede single van het album Viva La Vida Or Death To Al His Friends heeft wederom twee videoclips gekregen: eentje in alle kleuren van de regenboog, in eerste instante gemaakt voor een iTunes-commercial, een spotje opgerekt tot clip zo lijkt het, en een lekker grofkorrelig exemplaar gemaakt door Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn, opgenomen in en om Den Haag. U ziet hierboven zanger Chris Martin in Madurodam. Welke van de twee filmpjes het boeiendst uitpakt, is kortom niet moeilijk te raden.

Clip 1 biedt namelijk niet meer dan de vier leden van de Coldplay-leden temidden van licht in alle kleuren. Het filmpje wordt op vele plekken gepresenteerd als de officiële clip.

Leuker is de veel eenvoudiger clip die Anton Corbijn regisseerde. We zien Chris Martin in klassieke, pompeuze koningskledij door Den Haag wandelen, met het schilderij dat ook de hoes van z'n jongste album siert onder de arm… Het resultaat is zeker voor ons Nederlanders/Hagenaars amusant. Zeker  als enkele scenes overduidelijk in de aanloop naar of tijdens het EK Voetbal zijn opgenomen, met al die oranje vlaggetjes.

Welke video heeft jouw voorkeur?

Coldplay – Viva La Vida (clip 1)



Viva La Vida, (clip 2 door Anton Corbijn)

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “In Première: Coldplay in Den Haag – Viva La Vida

  1. Harry

    Sja, de Franse en Nederlands vlag lijken zo op elkaar.. dus die fout is snel gemaakt.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Hoe bedoel je, Harry?

      /   Reply  / 
  3. Siem

    Clip 1 is niet een officiële hoor! Er bestaat een andere officiële! Die van Itunes is gewoon door iemand in elkaar geknutseld met de reclame van 30 seconden.

      /   Reply  / 
  4. Sander

    Clip 1 is inderdaad een opgeknipte versie van de iTunes commercial. Die 2e is wel vet trouwens. Coldplay in NL is toch grappig om te zien.

      /   Reply  / 
  5. Karel

    Koning op een klapstoel… hmmm, kan hier toch niet naar kijken zonder direct die andere Corbijn-klassieker (de Enjoy The Silence clip van Depeche Mode) voor me te zien… ook al vind ik het als Hagenees leuk de stad er in verwerkt te zien. Hoe kan het toch dat het de media is ontgaan dat deze clip in ons land is geschoten? Zeker tussen dat winkelend publiek valt een Coldplay-zanger met een kroon op zijn koppie wel op toch?

      /   Reply  / 
  6. HDG

    De clip van Hipe Williams met het olieverf-effect… zwaar oke

      /   Reply  / 
  7. magnus

    Was toch algemeen bekend dat die clip was opgenomen ten tijde van hun Paradiso-showcase voor BNN.

    Clip is geloof ik een eerbetoon van Coldplay aan Depeche Mode of zoiets. Ik zal er wel naast zitten …

      /   Reply  / 
  8. Joris

    Na nog eens nazoeken op het www: Corbijn en Coldplay maakten met deze video inderdaad een hommage, of zelfs een soort vervolg, op de video bij Depeche Mode’s Enjoy The Silence. Dat nummer kan ik dromen, ik kende alleen tot nu toe de videoclip niet. Of kon ‘m me niet meer herinneren van ‘vroeger’ in ieder geval.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Coldplay geeft in september 2009 concert in Goffertpark | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>