Battle of the British electrobabes? Little Boots en La Roux releasen debuut

Gouden tijden waren het voor de opruiende Britse muziekpers, halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw. Blur vs. Oasis, wie scoorde grootste hits en verkocht de meeste platen? Beledigingen en moddergooien ging over en weer, vooral in de bladen, zelden in real life. Ging nergens over natuurlijk, maar het leverde geinige porties bekvechten en de schijn van flinke rivaliteit op papier op. Krijgen we komende zomer weer eens zo’n (pers)clash, maar dan met Britse jongedames in de hoofdrol die aanstekelijke electropop maken en waarvan veel wordt verwacht? We geven alvast een voorzetje, want zowel Little Boots (foto) als La Roux komen in juni namelijk met hun debuutalbum.  De eerste plaat van Little Boots is Hands genoemd, en komt uit in Groot-Brittannië uit op 8 juni. Da’s een voorsprongetje: La Roux brengt een titelloos debuut enkele weken later uit, op 29 juni.

Vooruit: eigenlijk is La Roux een duo, maar pittig ogende, roodharige Elly ‘in for the kill’ Jackson bepaalt voor honderd procent het gezicht van La Roux, dat verder bestaat uit producer Ben Langmaid. Victoria Hesketh, de kleine dame die schuil gaat achter Little Boots, scoorde intussen al hits met Meddle en Stuck On Repeat, La Roux eindigde in de top 10 van de UK Charts met In For The Kill, waar eerste single Quicksand nog niet veel deed. Net als de BBC slaan we Little Boots vooralsnog het hoogst aan, al is het maar omdat La Roux In For The Kill toch wat zeurderig is, terwijl Stuck On Repeat in huize Rietbroek nog geregeld de songtitel eer aan doet. Hetzelfde geldt voor Meddle.

Voor het debuut van La Roux is al een tracklisting bekend:

‘In For The Kill’
‘Tigerlily’
‘Quicksand’
‘Bulletproof’
‘Colourless Colour’
‘I’m Not Your Toy’
‘Cover My Eyes’
‘As If By Magic’
‘Fascination’
‘Reflections Are Protections’
‘Armour Love’

Wie scoort na Lady Gaga (Amerikaans, telt in deze ‘strijd’ dus niet mee) als eerste een zomerse nr. 1 hit in Engeland? Welke van de twee albums gaat het best scoren? Let the catfight begin. In de kolommen van de (online) magazines dan.

Little Boots is op vrijdag 1 mei live te zien op London Calling in Paradiso, Amsterdam, en op zaterdag 2 mei op het Belgische Polsslag-festival.

Little Boots – Stuck On Repeat

La Roux – In For The Kill

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Battle of the British electrobabes? Little Boots en La Roux releasen debuut

  1. Pingback: London Calling, dag 2: Veni Vidi Dananananaykroyd, Noisettes niets zonder Shingai | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>