Line-up driedaags London Calling 2009/I helemaal rond

Met een extra festivaldag op Koninginnedag dit jaar, is de line-up voor de komende editie van festival voor Britse (of Brits aandoende) muziek London Calling zo goed als rond. Op donderdag 30 april begint het festival vanaf 18.00 uur in de Amsterdamse Paradiso – goede reden om aan de oranje meute te ontsnappen – met optredens van bands die meer met elektronica doen dan met gitaren: Filthy Dukes (foto), James Yuill, Fight Like Apes, The Golden Silvers, The Jessie Rose Trip, Lowline, Pulled Apart By Horses, Stricken City en Two Door Cinema Club. Volgens hun MySpace hebben de Amerikanen van The Airborne Toxic Event op 30 april ook Paradiso in de agenda staan.

‘s Avonds laat na deze optredens, begint er een elektrofeest in de grote zaal met trendsetters Miss Kittin & The Hacker en Erol Alkan.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei spelen de gangbare London Calling-taferelen zich af in Paradiso, met zoals gebruikelijk bands in de grote en kleine zaal. Op vrijdag spelen The Big Pink, Dananananaykroyd, Flashguns, Grampall Jookabox (USA), Marina and the Diamonds, Red Light Company, oude bekende Noisettes en hypes van het moment Little Boots en Passion Pit. Ook het alhier geprezen en vrijgevige The Joy Formidable is op vrijdag van de partij, zo is te zien op MySpace.

Op zaterdag 2 mei geven het veelbelovende The Asteroids Galaxy Tour, Chew Lips, Chrome Hoof, The Cinematics, Frankmusic, Maps, Eugene McGuinnes, Micachu, Team Waterpolo en Threatmantics optredens op London Calling.

Complete bandbeschrijvingen en MySpace-links staan op de London Calling-MySpace. Passepartouts voor drie dagen (met Koninginnedag) of twee dagen (zonder) zijn nog beperkt verkrijgbaar, evenals dagkaarten.

Foto Filthy Dukes: Nicole Blommers

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Line-up driedaags London Calling 2009/I helemaal rond

  1. Magnus

    The Airborne Toxic Event spelen volgens hun site ook op 30 april in Paradiso.

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Heel goed: ook The Joy Formidable op 1 mei erbij, aldus MySpace. Dank, Bas.

      /   Reply  / 
  3. Bas

    YW. Die wil ik ook graag zien, maar vrees dat ik 1 mei nog in Nijmegen bivakkeer. Ben überhaupt niet meer zo van de London Calling, al is het programma wel eens slechter geweest ja.
    Ga jij eigenlijk nog naar een van de twee Pains of Being Pure at Heart-shows?

      /   Reply  / 
  4. nicole

    foto filthy dukes: nicole

    dank u! :)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Battle of the British electrobabes? Little Boots en La Roux releasen debuut | Alternative

  6. Pingback: Download: London Calling-megamix van DJ Sandeman + laatste namen | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>