Snoepje van de Week? – Filthy Dukes

Het komende jaar kun je veel meestal Engelse electro- en synthpopbands verwachten die via een goeie radiohit, een debuutalbum of optredens in de buurt om je aandacht zullen vechten. Vaak worden ze aangevoerd door dames (Little Boots, La Roux), maar toch zijn het drie Londense kerels die zich Filthy Dukes noemen die de lekkerste, vetste en met gemak meest catchy electropopsingle van het moment op zak hebben. Daar kan het nu al aardig scorende Empire Of The Sun een flinke punt aan sabbelen. This Rhythm is de niet al te erg in het oog springende titel van de track, die staat op het volgende maand te verschijnen debuut Nonsense In The Dark, wat we alvast een fijne titel vinden.

Olly Dixon en Tim Lawton draaien al enkele jaren mee in de Londense clubscene als DJ-duo. Ze leverden aanvankelijk vooral remixen, onder meer voor Britse bandjes als The Maccabees, The Rakes, Late of the Pier en White Lies. Met de komst van derde lid en producer Mark Ralph begonnen ze zelf muziek te maken en live te spelen: de naam Filthy Dukes was geboren.

“Electroacidhousenuravetwisteddiscopunkfunk” luidt de omschrijving van de Britten zelf voor de muziek die ze maken. Dat is prima, scheelt ons weer wat duw- en trekwerk richting een of ander hokje waar je ook acts als LCD Soundsystem of Hot Chip tegen het lijf kunt lopen. Een eerste Nederlands tourtje hebben deze viespeuken er al op zitten: in januari stond het trio op 11 jaar Noodlanding in Paradiso en op Eurosonic in Groningen. Het zijn vast niet de laatste optredens geweest van Filthy Dukes voor dit jaar: het is een kwestie van tijd voordat This Rhythm ook hier stevig inslaat.

Een goeie video kan daarbij helpen, en die is er. Een meisje beleeft haar eigen Japanse horrorfilmmomenten, als opeens van de ene op de andere seconde de dansvloer helemaal verlaten is. Uiteraard in een club waar net Filthy Dukes optreedt.

Nonsense In The Dark verschijnt half maart en biedt hopelijk meer van dit lekkers.

Foto Filthy Dukes: Nicole Blommers

Filthy Dukes – This Rhythm: een vrachtlading remixen is te horen op MySpace

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Snoepje van de Week? – Filthy Dukes

  1. Pingback: In Première: Pet Shop Boys - Love etc. | Alternative

  2. Pingback: Bloc Party brengt mixalbum Intimacy Remixed uit | Alternative

  3. Pingback: Line-up London Calling 2009/I zo goed als rond | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>