In Première: Pet Shop Boys – Love etc.

Hartstikke leuk en aardig allemaal dat de Britse (alternatieve) charts begin 2009 worden bestormd door nieuwe electropopjonkies als Little Boots, Lady Gaga, Filthy Dukes en La Roux. En de nieuwe plaat van Lily Allen wordt ook terecht geprezen. Maar dan verdient een der peetvaders van de Britse synthpop minstens zoveel aandacht: Neil Tennant en Chris Lowe zijn na bijna dertig jaar nog altijd de Pet Shop Boys en weten ook anno 2009 nog belangwekkend te zijn met scherpe nieuwe single Love etc. en de bijbehorende, nogal duizelingwekkende animatievideo. Het is een voorproefje voor nieuw Pet Shop Boys-album Yes, uit op 23 maart, met gastrollen voor onder meer ex-Smiths gitarist Johnny Marr.

De muziek klinkt zeer vertrouwd en toch eigentijds: electropop met een huppel- of zo u wilt stuiterritme, die kil van toon is maar door de stem van Tennant  toch weer warmte weet te geven. Zelfs met een cynische tekst over de leegte van een rijk Hollywood- of Beverly Hills-bestaan zonder liefde. “You don’t need to be beautiful, but it helps.”

De video is even excentriek als briljant. Hoofden van Lowe en Tennant in twee skippyballen gestoken, op de maat van de beat stuiterend door een veelkleurig videogamelandschap, onderweg hartjes, dollars en klavertjes meepakkend en langs tal van figuren die steeds weer een ander hoofd van hun romp aftrekken.

Pet Shop Boys – Love etc.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: Pet Shop Boys – Love etc.

  1. Anton Slotboom

    De clip is door een Rotterdammmer gemaakt, Han Hoogerbrugge!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>