Portishead levert nummer aan Amnesty: Chase The Tear

Portishead - Chase The TearPortishead gaat in 2010 beslist een nieuw album opnemen. Dat bevestigde brein/producer Geoff Barrow onlangs in een interview met Alternative Blog over zijn zijproject Beak>, dat we zaterdag aan het werk zagen op Bazar Curieux. Er is blijkbaar echter al nieuwe muziek af, nu gloednieuw nummer Chase The Tear is uitgebracht, geheel ten behoeve van Amnesty International. Het is geen toeval dat de release met een eenvoudige video op deze donderdag 10 december is, de jaarlijkse Internationale Dag van de Mensenrechten.

Met Beak> gaf Barrow met zijn mede-bandleden stevig toe aan een nieuwe voorliefde voor elementaire krautrock, en in het bijzonder voor Can. Dat hoor je ook terug in het uptempo, gejaagde Chase The Tear, voortgedreven door pulserende synths en uiteraard de omfloerste, in een effect gedrenkte stem van Beth Gibbons, die klinkt alsof haar hoofd er ieder moment afgebeten zal worden. Bloedjemooi weer, en dit heeft kortom niets meer met zoiets als ’triphop’ te maken.

Luisteren (en kijken naar een soort ‘opnamevideo’) kan hieronder. De track kopen kan via 7Digital; de opbrengsten gaan uiteraard naar Amnesty International.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Portishead levert nummer aan Amnesty: Chase The Tear

  1. Maarten

    waanzinnig mooi nummer!
    ze gaan de nieuwe plaat trouwens ook bij Amnesty International uitbrengen als ik het goed begrepen heb

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>