Niet Voor Dovemansoren: Vrijdagavondse Deuntjes

 

 

Bij deze nieuwe stijl hoort natuurlijk ook een nieuwe reeks columnisten. Naast een redacteur Geschiedenis, een redacteur Beeld en een redacteur Hip-hop, presenteert Alternative vandaag de wekelijks rubriek van Emma Lotte, nacht-columniste van beroep. Genre? Gevoel. Vandaag is het vrijdag, en niemand is beter in staat om ons bij de hand te nemen in onze zoektocht naar de soundtrack van deze dag. Klaar met de week, en door naar de nacht. Het suist in onze oren en dreunt tot in onze vezels door: alles gebeurt. Nu. Of straks, vanavond. De spanning stijgt, want het is vrijdag. Emma Lotte’s Vrijdagavondse Deuntjes neemt je mee, de vrijdagnacht in. Volg haar. Geloof me maar.

 

 

 

 

 

 

Niet voor dovemansoren – Vrijdagavondse deuntjes.

 

Huilende Mariabeelden, brandende kerken en gillende goden schieten door je hoofd bij het luisteren van dit nummer. Beat and Pulse brengt je hartslag omhoog en laat je dromen van iconische beelden. Armageddon, de wereld gaat ten onder en je ontmoet de liefde van je leven. Terwijl brandende brokstukken op straat vallen en de sirene maar blijft loeien, kan jij niks anders doen dan je stappen tellen tot je tegenover hem staat. De wereld staat te gillen, maar jij voelt alleen het brok in je keel en je kloppende maag. Nog tien stappen, en wat zal je dan zeggen, hoe zal je kijken? Je pupillen staan wijd open, zodat je elke onverwachte beweging op kan vangen en je voelt je wangen gloeien. Je lippen zijn dik van verwachting en je voelt dat je leeft.

 

 

Dit is het vrijdag-avond gevoel en Austra, een band uit Toronto, verzorgt dit gevoel tot in de puntjes. Een combinatie tussen ontspannen vrijheid over de lange avond en lichte zenuwen over wat de nacht je zal brengen. Austra staat vanavond op het Incubate Festival in Tilburg; maar fungeert ook perfect als huiskamer-muziek op je boxen. Ze zijn lijken wel experts in het creëren van het vrijdag-avond-gevoel: Hun nieuwste album Feel it Break (gemixt door Damian Taylor (Björk, UNKLE en The Prodigy!)) is donker en dansbaar; perfect voor de vrijdag en dus geknipt voor deze rubriek.

 

 

Zet dit nummer op vol volume op en droom van de nacht of dans erop na het eten met gitzwarte wijn in je hand. Het spreekt een belofte uit; we zijn begonnen en nog lang niet klaar. Laat de nacht beginnen.

 

 

 

en de dubstep- remix:

 

Tekst: Emma Lotte

 Volg Incubate hier en hier. Volg Austra hier en hier en hier. Schaf hier hun werk aan.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Niet Voor Dovemansoren: Vrijdagavondse Deuntjes

  1. Nadir/Rob(V)

    Toch nog even stiekem gekeken, en ja hoor, dan toch een artikel waar ik me juist enorm in vinden kan. Kom zojuist uit Tilburg waar ik speciaal vanavond op Incubate was voor Austra. Die gaf een prachtige en sterke show. Wat een stem(men)! En wat een prachtig amalgaam van new wave synthpop uit begin jaren 80!
    En zo zie je dat het soms loont om de eigen mening niet blind te volgen: voor sommige delen van het enorm brede gebied van alternatief en indie kan ik uiteindelijk toch af en toe ook hier terecht. Bij deze beloof ik derhalve af en toe toch nog even langs te surfen om me te laten verrassen.

      /   Reply  / 
  2. Ferdinand

    Eindelijk. Aandacht voor Austra, terecht!

    Austra wist met ‘Feel it Break’ tot nu toe wel een van de beste albums af te leveren. ‘Lose it’ en ‘The Noise’ vind ik overigens beter dan ‘Beat and Pulse’. Ze is binnenkort ook te beluistern op de nieuwe plaat van Death in Vegas:

    http://www.youtube.com/watch?v=PULeGyjluN0

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>