Snoepje van de Week? – The Long Blondes

Kate Jackson (The Long Blondes) London Calling is koud achter de rug (verslagen hier en hier), of we kunnen ons alweer concentreren op de volgende leuke Britse sensaties. Zoals daar zijn: The Long Blondes uit Sheffield. En dat is – verrassing! – geen groep met enkel oogverblindende, bloedhete, lange blondines, maar een leuk indiebandje dat bestaat uit drie hippe vrouwtjes en twee hippe mannetjes. Die maken met z’n vijven van die typisch Britse, besmettelijke, springerige popmuziek en hebben met Someone To Drive You Home op de valreep nog een van de leukste debuten van 2006 gemaakt.

The Long BlondesIk hoor u denken: waar lijkt deze band nu weer op? Wel, een beetje op het welbekende Blondie. En ik hoor er naast sixties meidenpop het vergeten Elastica (wie kent ze nog) in terug, een eendagsvlieg die in 1995 een van de leukste debuutalbums van dát jaar afleverde. Nu mochten de eerste Long Blondes-singles Separated by Motorways en Giddy Stratospheres er al wezen, maar Someone To Drive You Home is zelfs van begin tot eind boeiend en aanstekelijk. En dankzij de stem van zangeres Kate Jackson behoorlijk verleidelijk, oh la la.

In Engeland is de aanhang al flink gegroeid en dat gaat waarschijnlijk op het vaste land ook snel gebeuren. Hun concert in de kleine zaal van Paradiso op 7 december is alvast uitverkocht en een dag eerder zal het Rotterdamse Rotown ongetwijfeld ook vol staan voor dit vijftal. Eigenlijk hadden the Long Blondes dus al op de jongste editie van London Calling moeten staan, maar je kan nu eenmaal niet alles hebben. Zouden ze voor de volgende editie van dit festival, eind maart, alweer te populair zijn? Of de hype voorbij? Wie weet treffen we ze dan later volgend jaar wel aan op de grotere zomerfestivals. Wat denk jij van the Long Blondes, een veelbelovend blijvertje of een snel vervlogen eendagsvlieg?

Bekijk hier de video van Separated by Motorways. Meer muziek van the Long Blondes hoor je op hun Myspace-pagina.

Oordeel ook over eerdere Snoepjes van de Week, zoals the Fratellis, Ok Go, The Rifles, Jay Reatard en Goose.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Snoepje van de Week? – The Long Blondes

  1. j

    check your facts mate, ze stonden op de eerste editie van 2006 op london calling. en het was te gek!

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Je hebt helemaal gelijk, bedankt j. Neemt niet weg dat ze er vorige week best nog eens hadden kunnen staan, nu hun fijne album net uit is.

      /   Reply  / 
  3. j

    Dacht je dat hun boeker ze op London Calling liet staan terwijl ze twee weken later weer in dezelfde zaal staan? Dan staan ze de tweede keer voor een lege zaal omdat iedereen ze dan al op LC heeft gezien.

      /   Reply  / 
  4. Joris

    Nee, dat dacht ik niet. Ik doelde op een London Calling-optreden in de grote zaal, in plaats van dit losse concert in de snel uitverkochte kleine zaal. En eventueel nog wat shows in Nederland, dat deden the Rifles in dat weekend ook. The Long Blondes kunnen iets groters volgens mij allang aan.

      /   Reply  / 
  5. j

    Volgens de Paradiso-site is het nog niet uitverkocht. Vorige keer speelden ze al in de grote zaal. Dat optreden werd niet door iedereen goed ontvangen.

    The Rifles speelden hun enige optreden in Amsterdam op London Calling. Ik denk dat ze daarom geboekt zijn voor het festival.

      /   Reply  / 
  6. Joris

    Volgens de site niet, ik kon geen kaartje meer krijgen vorige week. The Rifles speelden in het weekend van London Calling ook in Rotown, Rotterdam en Vera, Groningen. Maar kom, laten we er geen welles-nietes spelletje van maken.

      /   Reply  / 
  7. j

    Dat was ik ook niet van plan. Maar een goede discussie is nooit weg. Het ging mij er om dat ik je opmerking “Eigenlijk hadden the Long Blondes dus al op de jongste editie van London Calling moeten staan(…)” niet vond kloppen en daar op in ging door uit te leggen hoe het volgens mij wel zat.

    en bel anders even met paradiso, want het concert in de grote zaal is wel uitverkocht. misschien dat de uilskuikens bij het postkantoor dachten dat je dat bedoelde.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>