In première: Klaxons – Golden Skans

Vergeet het bijbelverhaal Genesis dat begint met het ontstaan van het licht in de duisternis. De Britse 'new ravers' van Klaxons hebben dit gedeelte herschreven met zichzelf in de hoofdrol, in de video bij nieuwe single Golden Skans, van het debuut Myths of the Near Future dat eind januari verschijnt. De naakte bandleden, die langzaam in rode, blauwe en gele linten worden gehuld, slaan buizen aan stukken waardoor het licht ontstaat.

Ja, deze video is zo pretentieus als het klinkt, maar ziet er absoluut fantastisch uit. De muziek daarentegen: die is bijna gewoontjes en doet je vergeten waar die term 'new  rave' vandaan komt. Dit is een 'normaal', niet erg spectaculair popliedje, al is de whoohoho-melodie best aanstekelijk. Een erg schril contrast met de eerdere singles Gravity's Rainbow en Atlantis to Interzone kortom, en met de opzwepende bak lawaai die Klaxons eind november in Paradiso produceerde. Het zal mij benieuwen of hun liveshow op 3 maart in de Melkweg nog net zo woest is.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>