Herenigd Blur duikt de studio in

Blur rond 1994Maanden van geruchten gingen eraan vooraf, en als we NME.com mogen geloven duikt de Britse band Blur volgende maand echt weer de studio in met het plan een nieuw, achtste groepsalbum op te nemen. Mét de in 2002 vertrokken gitarist Graham Coxon, die de band tijdens de Think Tank-sessies verliet, omdat hij zich niet kon vinden in de nieuwe muzikale koers met meer beats en niet-westerse muzikale invloeden. Hij zou weer praten met zijn voormalige bandmaten Damon Albarn, Alex James en Dave Rowntree. "Het ziet er veelbelovend uit", zegt bassist Alex James.

Ook al spreekt NME van een reünie, officieel is de band nooit uit elkaar gegaan. James lijkt dit te bevestigen: "Het is belangrijk voor ons om Blur niet achter te laten als een ding dat nooit is afgemaakt. Maar muzikaal kan er ook wel weer wat moois uit voortkomen."
Hij vertelt te hopen op een goede gitaarplaat, maar ook dat hij Coxon het gebruik van mandolines aan het aanpraten is. "Ik heb Graham pas nog gemaild en kreeg meteen antwoord terug. Damon heb ik een maand terug nog gezien en Dave sprak ik gisteren. We praten allemaal met elkaar."

Zeker Damon Albarn is de afgelopen jaren druk geweest met andere projecten, waaronder natuurlijk Gorillaz (een album, expositie, boekwerk, opera!') en een tournee met The Good, The Bad And The Queen waarmee hij wederom een fantastische Albarn-plaat afleverde. Coxon ging na zijn vertrek verwoed door met solo-platen maken zonder veel succes.

De geruchten rond Blur klinken intussen al stukken minder voorzichtig dan de vorige uitspraken van bassist James. "We gaan een weekje proberen of de muzikale chemie er nog is. Zo niet, dan stoppen we ermee", luidde de boodschap een paar maanden terug. De planning is dat Blur in oktober de studio ingaat. Of en wanneer er dan een nieuw album komt, is nog onduidelijk. Maar de intentie lijkt er daadwerkelijk te zijn. Hoezee!

Blur – Coffee And TV, gezongen door Graham

Lees ook:
- Gaat Blur weer met Damon Albarn in zee?
- Juich ende Jubel: ook Graham Coxon praat weer over Blur
- Album van de week: The Good, The Bad And The Queen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Herenigd Blur duikt de studio in

  1. Marco

    Leuk. Afscheids-cd van de échte Blur en een begeleidende tour. Als El Coxo daarna wel maar weer doorgaat met zijn club-optredens want de drie keer dat ik hem solo zag vlogen de vonken er vanaf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>