Antony spreekt zich uit over nieuw album The Crying Light

Antony & The JohnsonsI Am A Bird Now van Antony & The Johnsons werd door de Nederrlandse muziekpers in 2005 uitgeroepen tot het beste album van het jaar, dankzij de indringende, openhartige songs van de androgyne New Yorker met de opvallende, hoge en op het eerste gehoor kwetsbare trilstem. Deze week heeft Antony in het blad HARP onthuld dat zijn nieuwe, derde album The Crying Light gaat heten en dat de plaat in maart 2008 moet verschijnen, aldus Pitchfork.

Antony Hegarty, zoals de man voluit heet, heeft zo'n 25 nummers voor de nieuwe plaat klaar liggen. "De meeste zijn slechts pianonummers", zegt hij. "Sommige liedjes zijn wat experimenteler, maar er staan ook heel normale nummers op." Kijk, dat werpt nog eens een boeiend licht op hoe The Crying Light gaat klinken. Terugkerende thema's in de teksten zullen landschappen zijn. "Zowel het landschap van de wereld als het landschap van iemand's persoonlijkheid. Het wordt allemaal wat filosofischer." Ook kunnen we volgens Hegarty meer dan op I Am A Bird Now wat vrolijker songs verwachten.

Vrolijk of niet, als de muziek zo bloedmooi wordt als op I Am A Bird Now, dan is ondergetekende allang gelukkig. Enkele songtitels die worden genoemd zijn Her Eyes Underneath the Ground, Give My Name en Everglade. Het betreffende interview met HARP heeft Hegarty op zijn website geplaatst.

The Crying Light is niet het enige waar Antony Hegarty recent mee bezig is geweest. Zo heeft hij met The Johnsons onlangs heel verdienstelijk Bob Dylan's Knocking On Heavens Door opgenomen voor de filmsoundtrack I'm Not There, over het leven van Bob Dylan. Ook was hij te horen op twee nummers van Björks laatste album Volta. Naar het schijnt heeft hij met haar een video gemaakt bij het duet Dull Flame Of Desire. Nog iets om naar uit te kijken, kortom!

Lees ook:
- Nieuwe Antony And The Johnsons onderweg

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Antony spreekt zich uit over nieuw album The Crying Light

  1. ben

    ben benieuwd. vond zijn laatste album echt geweldig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>