Video: The National speelt So Far Around The Bend

Met de onlangs verschenen liefdadigheids-indieverzamelaar Dark Was The Night is werkelijk iets bijzonders aan de hand. De dubbel-cd, samengesteld door Aaron en Bryce Dessner van The National is gemaakt voor de inzameling van geld voor de strijd tegen HIV en AIDS, maar biedt ook nog eens een briljante staalkaart voor Amerikaanse indiemuziek anno nu. Daar valt geen liefhebber van deze scene zich een buil aan. The National zelf heeft voor Dark Was The Night nota bene een van de hoogtepunten gedoneerd. So Far Around The Bend is een bijzonder mooi gearrangeerd liedje, dat voor National-begrippen bovendien vrij opgeruimd aandoet.

Een fraaie live-uitvoering is op video vastgelegd door de steeds weer in deze kolommen terugkerende Vincent Moon. Hij weer ja, de filmmaker die Arcade Fire’s filmdocu Miroir Noir heeft geschoten en onlangs nog de IJslanders van Sigur Rós al breekbaar en intiem vastlegde in Parijs.

Moon zit in deze korte film de band en de Dessner’s op een losse manier zeer dicht op de huid. Veel close-up’s dus, mooi kleurgebruik ook en een handig gebruik van splitscreens, om de verschillende instrumenten in de gaten te kunnen houden. Voor de uitvoering van So Far Around The Bend geven de gebroeders Dessner nog wat uitleg over de totstandkoming van Dark Was The Night en over het werk van de Red Hot Organisation in de strijd tegen HIV en AIDS.

The National – So Far Around The Bend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Video: The National speelt So Far Around The Bend

  1. Pingback: Halverwege 2009: de beste albums, nummers en optredens | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>