In Première: Grizzly Bear – While You Wait For The Others

Een raadselachtige knip- en plakvideo bij het al net zo raadselachtig mooie While You Wait For The Others van Grizzly Bear‘s kunstige meesterwerkje Veckatimest. Een liedje dat behoort tot het opener, toegankelijker werk van die plaat. Over de bedoeling van de clip tasten we in het schemerduister, al moet de gemaskerde hoofdpersoon wel een heel lange tijd op iets wachten, afgaande op de voortrazende klokken. Die lopen tegen het einde echter achteruit, op het moment dat de man in zijn bruine broek met bretels en zijn Holiday-blaadje zijn hoofd letterlijk geleegd heeft. Mogelijk met tastbaar geworden jeugdherinneringen, gezien er ook speelgoed tussen zit?

Kijk zelf naar deze ingenieuze, surrealistische clip met een portie live action, maar een groter deel stop motion animatie, vol bevreemdende beelden. Die passen wonderwel bij de muziek van Grizzly Bear, die zelden tot nooit het achterste van de tong laat zien. While You Wait… haalt het qua schoonheid misschien niet bij het onvolprezen Two Weeks, maar het komt in de buurt.

Grizzly Bear is in november in Nederland te zien, op 9 november in de Amsterdamse Melkweg en een kleine twee weken later op het Haagse Crossing Border festival.

Grizzly Bear – While You Wait For The Others

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>