Animal Collective sluit jaar af met Fall Be Kind EP

Animal Collective 2009Het nog altijd volstrekt uniek klinkende Animal Collective uit Baltimore sluit een van de meest glorieuze jaren in het bestaan van de band fraai af. Na het wereldwijd geheel terecht bewierookte album Merriweather Post Pavillion en maanden van touren voor steeds meer mensen, komen Panda Bear, Avey Tare en Geologist begin december met de EP Fall Be Kind, vijf nummers en 28 minuten lang. Daar komt in ieder geval het al jaren live gespeelde Graze op te staan, een uitzinnig vrolijke track met catchy whistletune dat al werd opgenomen tijdens de Merriweather-opnamesessies. Hetzelfde geldt voor On A Highway en het slotnummer, getiteld I Think I Can. What Would I Want? Sky is het eerste nummer ooit met toestemming voor een sample van The Dreadful Great Grateful Dead.

De herfst in de titel berust niet op toeval, aldus Dave ‘Avey Tare’ Portner in een Pitchfork-interview, dat zoals gebruikelijk bij de Amerikaanse vrinden eigenlijk veel te lang is om online te lezen. “Merriweather Post Pavillion voelt erg aan als de lente of het begin van de zomer”, vertelt hij. “Deze nummers zijn wat donkerder van aard, en vertegenwoordigen zo eerder de herfst. Daarom komt de EP ook nadrukkelijk in het najaar uit, digitaal waarschijnlijk half november al.”

In het interview spreekt Portner verder over hoe groeiende populariteit wordt ervaren, ofwel met gemengde gevoelens: “Grote clubshows voelen goed, maar op die grotere festivals moet je opeens maar optreden zonder dat je kunt soundchecken, of onder zeer gehaaste omstandigheden. Dat voelt niet altijd goed.” Verder is de band met een heuse film bezig met behulp van vaste medewerker Danny Perez. Overigens zullen we Animal Collective de komende maanden niet meer op het podium zien.

Na een jaar van touren is het tijd voor een welverdiende pauze. Met mogelijk weer alle tijd voor nieuwe muziek, zo productief is het collectief wel. Fall Be Kind EP komt uit op cd en vinyl uit op 9 december. Een maandje eerder verschijnt er ook nog een 10″-single van opzwepende Merriweather-kraker Brothersport.

Animal Collective – Summertime Clothes

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Animal Collective sluit jaar af met Fall Be Kind EP

  1. Arend

    Top! :D

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Animal Collective’s Panda Bear doet solotourtje in de buurt | Alternative

  3. Pingback: In Première: Animal Collective – In The Flowers + Graze | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>