In Première: Animal Collective – In The Flowers + Graze

Animal Collective - In The FlowersVoor geniaal gek trio Animal Collective is 2009 een glorieus jaar geworden, dankzij volgens velen de beste plaat die de band tot nog toe maakte (Merriweather Post Pavilion dus) en een aardige doorbraak naar een wat groter publiek. Het jaar wordt in de eerste plaats afgesloten met een video bij het overdonderende openingsnummer van de plaat In The Flowers. Krab u gerust achter de oren bij het bekijken van deze mix van live action en animatie, want het fenomeen ‘complete weirdness’ wordt hier naar een plannetje of zevenhoger getild. Iets met een bebaarde man op straat, bloemen, zichtbaar oude beelden van een koppel balletdansers, de kermis, kunst en dit alles dwars door elkaar in een noodtempo gemonteerd.

Nieuwer en wederom behoorlijk vreemd Animal Collective-spul: de studioversie van Graze is inmiddels online te beluisteren, de openingstrack van de in december te verschijnen Fall Be Kind EP. Een nummer dat al een tijdje voorbij kwam in de livesets van de groep, maar in de studio pas volledig is aangekleed, zo lijkt het. De eerste helft is zo ongeveer modern klassiek meets ambient meets Broadway-musical gesitueerd in een of ander ver, vreemd sprookjesland, totaan de abrupte overgang naar kinderlijk blij makende, kolderieke en verknipte kermismuziek. Voor wie er gevoelig voor is: onbeschrijflijk briljant. Wow.

Animal Collective – Graze (audio)

Animal Collective – In The Flowers (video)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “In Première: Animal Collective – In The Flowers + Graze

  1. evert

    wat een fijne video, geheel onsamenhangend, maar daardoor dus ook weer niet :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: In Première: Animal Collective – Brothersport | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>