In Première: Animal Collective – Brothersport

BrothersportAmper een maand terug bracht Animal Collective de puntgave nieuwe EP Fall Be Kind uit, maar een nieuwe, compleet geflipte videoclip is juist gemaakt bij het oudere Brothersport: de zwaar opzwepende afsluitende track van Merriweather Post Pavilion, waar een beetje liefhebber al ruim een jaar op uit zijn of haar stekker gaat. Uiteraard is deze clip vreemd en psychedelisch tot het uiterste, en tegelijkertijd is dit met afstand de kleurrijkste videoclip die je de laatste jaren zag. Rode draad in dit net als de muziek vrij hysterische werkje van regisseur Jack Kubizne zijn twee kinderen die in een afgelegen schuurtje eieren schilderen in alle fluoriserende kleuren van de regenboog – wacht maar tot ze in het donker vallen -. Wie wilde dat vroeger nou niet, kliederen met verf en eieren?

Intussen worden de snel gemonteerde beelden in hoog tempo afgewisseld met een hond van white trailer trash in de achtervolging, freaky doch vrolijke geanimeerde fantasiebeesten en special effects. Met andere woorden: hang on to your butts, want die vorige clip bij In The Flowers is vergeleken hiermee een kalme natuurfilm van de EO. Pas op als je last van epilepsie hebt.

Animal Collective – Brothersport

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>