Brian Eno en David Byrne werken na 27 jaar opnieuw samen

Brian Eno (links) en David ByrneNa een tamelijk klassieke samenwerking uit begin jaren tachtig, hebben producer annex geluidskunstenaar Brian Eno en oud Talking Heads-voorman David Byrne voor het eerst in 27 jaar opnieuw de handen ineen geslagen voor een album. De experimentele wereldmuziekplaat My Life In The Bush Of Ghosts uit 1981 krijgt op 18 augustus een opvolger in de vorm van Everything That Happens, Will Happen Today, bericht Stereogum. De twee iconen hebben bij elkaar een jaar heen en weer gereisd, geschreven en opgenomen.

Intussen was Eno maanden zoet met de productie van Coldplay's vierde album Viva La Vida Or Death To All His Friends, terwijl Byrne met Paul Simon samenwerkte op het podium. Everything That Happens… zou meer dan My Life In The Bush… een liedjesplaat worden. Hun eerste samenwerking was schetsmatiger van aard, met bijdrages van diverse gastmuzikanten. Everything That Happens bevat vooral muziek van Eno, waarop Byrne zijn teksten zingt. Hun eigen eerste omschrijving van de muziek: electronic gospel.

In de loop van augustus is de plaat ook online te beluisteren via de website voor het album. Het nummer Strange Overtones is vanaf 4 augustus gratis te downloaden. Vanaf september volgt er in 2008 en 2009 een tournee van David Byrne, waarbij hij naast oud en nieuw werk met Eno ook Talking Heads-nummers zal brengen. Of die tour hem ook naar Europa brengt, is nog niet bekend.

Tracklisting Everything That Happens, Will Happen Today:

01 "Home"
02 "My Big Nurse"
03 "I Feel My Stuff"
04 "Everything That Happens"
05 "Life Is Long"
06 "The River"
07 "Strange Overtones"
08 "Wanted For Life"
09 "One Fine Day"
10 "Poor Boy"
11 "The Lighthouse"

Overigens figureert Byrne ook nog als gastzanger in een potentiële zomerhit: Toe Jam van The Brighton Port Authority. U weet wel, met die clip met al dat naakt en die zwarte balkjes, waar Fatboy Slim achter zit.

Brian Eno & David Byrne – America Is Waiting (van My Life In The Bush of Ghosts)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Brian Eno en David Byrne werken na 27 jaar opnieuw samen

  1. marc isphording

    e-newsletter David Byrne meldt concerten in eurpoa in maart 2009!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>