The Killers blikken derde album Day And Age in met Stuart Price

Brendan Flowers (The Killers)Grootse rockband op het pompeuze af The Killers uit Las Vegas slaat Lowlands dit jaar over, maar het Belgische Pukkelpop krijgt in hetzelfde weekend wel een bezoekje van de Amerikanen. The Killers zijn zelfs een van de headliners. Bezoekers kunnen hier wel eens een voorproefje van nieuw materiaal krijgen: frontman Brandon Flowers en consorten hebben een nieuw, derde album namelijk zo goed als volledig ingeblikt. Wanneer Day And Age, de opvolger van millionseller Sam's Town, precies moet verschijnen, is nog onduidelijk. NME gokt op komende herfst.

Wel is bekend dat The Killers voor deze nieuwe plaat hebben samengewerkt met producer Stuart Price. Dit is de man achter electropop-projecten Les Rhytmes Digitales en Zoot Woman, die bovendien als muzikant is meegeweest op enkele tournees van Madonna. Deze samenwerking zou zomaar kunnen betekenen dat het grootse rockgeluid van The Killers nog meer elektronische invloeden krijgt gevoerd. Dat zou na b-kantjes-compilatie Sawdust geen vreemde stap zijn. Voor dit album leverde Price overigens al een remix af.

De plaat zou voor de festivalshows in augustus in ieder geval af moeten zijn. The Killers zijn naast Pukkelpop ook te zien op de festivals Frequency (Oostenrijk), Sziget (Hongarije) en in de Engelse plaatsen Reading en Leeds.

The Killers – When You Were Young

Zie ook:
- Video: The Killers met Lou Reed – Tranquilize
- The Killers verzamelen B-kantjes en remixen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The Killers blikken derde album Day And Age in met Stuart Price

  1. Het mannetje

    Ik ben zeer benieuwd naar dit album. Volgens mij was ik altijd een van de weinige die het laatste album wel geslaagd vond. :-)

      /   Reply  / 
  2. henk visser

    z
    it nu te luisteren great, great, great

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>