Nooit van Gehoord? London Calling – The Golden Silvers

De komende editie van London Calling herbergt veel shoegazing noisepopbandjes en electropop, maar ook anno 2009 wat minder hip aandoende Engelse liedjesbands zijn niet vergeten. Zo is daar op donderdagavond 30 april The Golden Silvers, een in 2007 opgericht trio uit Londen zónder gitaren, dat zojuist met debuut True Romance op de proppen is gekomen via label XL Recordings. De plaat biedt liedjes die bol staan van slimme arrangementen, fijne koortjes en studiofratsen, met dansbare single True Romance (True No. 9 Blues) als voornaamste trekker.
Of daarmee ook een groter publiek binnen handbereik ligt, is nog de vraag, want waarlijk spétteren doet het geheel nog niet, met zowel enkele middelmatige als sterke nummers (Magic Touch met onweerstaanbare koortjes en orgeltjes, Queen Of the 21st Century). Golden Silvers is kortom geen vrolijke, onbezorgde Wombats, Pigeon Detectives of Kaiser Chiefs om hersenloos op te hossen, daarvoor mikken de nummers meer op brein dan op onderbuik.

Verder zijn zeker sluipender, langzamere stukken als The Seed (piano in de hoofdrol, horen we daar wat Talk Talk?) of een nummer als Shakes met wat hippe MGMT-gekte vergen meer aandacht van de luisteraar. Maar als ook MGMT de harten van velen kan stelen met ‘moeilijker’ indiepop, waarom deze Londenaren dan niet?

Leuke discovideo: Golden Silvers – True Romance (True No. 9 Blues)

Ook getipt voor London Calling 2009:
- The Asteroids Galaxy Tour
- Filthy Dukes
- The Joy Formidable
- The Airborne Toxic Event

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nooit van Gehoord? London Calling – The Golden Silvers

  1. Pingback: Nooit van Gehoord? London Calling - The Big Pink | Alternative

  2. Pingback: Aanstellers en een gewillig dansfeest op Koninginne-London Calling | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>