Nooit van Gehoord? London Calling – The Big Pink

De volop doorstomende gitaarnoise en shoegaze-revival onder nieuwe, jonge bandjes bereikt het komende lange weekend ook het London Calling festival in Paradiso. De ware liefhebber moet hiervoor wel even doorhalen. Niet per se voor The Joy Formidable op vrijdag 1 mei even na half negen – volvet zweverig gitaargeluid, sterke singles -, als wel voor Londens duo The Big Pink, in de vrijdagnacht om kwart voor twee in de kleine zaal. Milo Cordell en Robbie Furze (speelde gitaar bij Alec Empire) vormen The Big Pink en maken van die gelaagde muziek waarbij het liedje soms goed verstopt zit achter de psychedelische gitaarmuren, effecten en stevige beats, maar met als houvast de altijd melodieuze, galmende zang.

Zeker nieuwe single Velvet is een uitschieter, geproduceerd door de band zelf en gemixed door Alan Moulder, die helpt om geluid en liedje volmaakt in evenwicht te laten zijn. Momenteel tourt de band voor het eerst uitgebreid door Engeland en het Europese vasteland, een debuutalbum is in de maak. De redactie van Brits muziekblad NME verkoos The Big Pink afgelopen jaar al tot beste nieuwkomer. Een remix van Velvet door het hippe New Yorkse Gang Gang Dance is te downloaden via de bandwebsite. The Big Pink speelt op vrijdagavond om 01.45 uur in de kleine zaal van Paradiso.

Overigens is er een tijdschema bekend voor drie lange avonden London Calling, alhier te bekijken. Een open plek op vrijdagavond (na afzegging Little Boots) wordt nog ingevuld.

Overigens tipte Alternative Blog maandag ook London Calling-acts bij 3VOOR12.

The Big Pink – Velvet

Meer London Calling-acts voorgesteld:
- Golden Silvers
- The Asteroids Galaxy Tour
- Filthy Dukes
- The Joy Formidable
- The Airborne Toxic Event

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nooit van Gehoord? London Calling – The Big Pink

  1. Pingback: Nooit van Gehoord? London Calling - Dananananaykroyd | Alternative

  2. Pingback: The Big Pink klaar voor release debuutalbum | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>