The Strange Boys alweer terug met Be Brave

Koud een jaartje na The Strange Boys‘ And Girls Club, is de garagerock ‘n rollband uit Austin, Texas alweer terug met een nieuwe plaat. Die komt dit keer niet uit op In The Red, maar bij het grotere Rough Trade Records. Be Brave wijkt op het eerste gehoor niet heel erg af van de voorganger: The Strange Boys gaan niet vreselijk hard en schurend te keer, maar spelen hun garagepop zeer ontspannen doch nog altijd aangenaam rammelend en rafelig. Wel spookt de geest van Bob Dylan nog wat opzichtiger rond in sommige akoestische songs, mede dankzij de schelle sneer van zanger Ryan Sambol.

Ook zelf horen hoe dat klinkt? Dat kan: volgende week komt de plaat uit, maar een stream is al te beluisteren via de site van Rough Trade. Begin april zijn The Strange Boys in de buurt voor optredens, onder meer op het Rotterdamse festival Motel Mozaïque.

The Strange Boys – Poem Party (live)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>