Björk neemt live-sessies op voor nieuwe cd

Björk met bandNa Volta in mei kunnen we binnenkort nog een cd van Björk verwachten. Het belooft een soort live-album te worden, maar dan anders. Verwacht dus geen concertregistratie. Enkele weken terug nam de IJslandse zangeres sessies op met de band waarmee ze afgelopen zomer op tournee is geweest en waar een stuk of tien vrouwelijke koperblazers in zitten. Met hen dook ze de Londense Olympic Studios in voor de sessies.

Nu waren de reacties op de concerten van afgelopen zomer zo'n beetje unaniem juichend. Dankzij de show, maar ook dankzij de nieuwe beats en (koper)bewerkingen die de arrangementen van oude Björk-songs voor deze tournee hadden gekregen. Helaas niet te zien op een audio-cd: het instrument de ReacTable, dat ook werd gebruikt tijdens de concerten om de meest bijzondere geluiden en beats mee voort te brengen.

Een titel voor de live-cd is er nog niet: die wordt naar verwachting snel bekend gemaakt, net als een officiële releasedatum. Voor Kerst is het schijfje vast wel verkrijgbaar. Intussen verlekkeren wij ons aan video's van Björk op Glastonbury eerder dit jaar. En let goed op wat ze allemaal met die ReacTable uitspoken.

 I Miss You

Hyperballad

Army Of Me

Pluto

Joga

Earth Intruders

Lees ook:
- Huisvlijt: fans maken clips voor Björk's Innocence
- Album van de week – Björk – Volta

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Björk neemt live-sessies op voor nieuwe cd

  1. Pingback: Björk pakt uit met boxset vol mixen, video’s en live-registraties | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>