Björk schenkt ons het anthem voor 2008

BjörkVan onze favoriete IJslandse zangeres Björk zijn we ook volgend jaar nog niet af. De tournee met haar uitgebreide band – inclusief die volledig vrouwelijke blazersband – gaat in ieder geval door tot in het voorjaar, met een reeks Engelse concerten in april en mei. Laat Pinkpop in 2008 nu net eind mei vallen…goede hoop op een verlenging richting zomerfestivals dus. Daarnaast komt een nieuwe single op Nieuwjaardag, 1 januari uit: Declare Independence.

Het stevigste nummer van haar jongst album Volta met die titel en de oproep aan iedere mens om zich onafhankelijk te verklaren en de eigen vlag te rijzen als single uitbrengen op Nieuwjaarsdag: dat is een statement. "We can use it as our resolution and inspiration for greater things", lezen we op Björk's website. Als ware individualist zie ik daar wel wat in. :-)

Extra leuk nieuws is dat regisseur Michel Gondry de regie van de bijbehorende video op zich neemt. De Fransman regisseerde eerder de clips bij Human Behaviour (1993) en Bachelorette (1998). Daar komt ongetwijfeld weer iets bijzonders uit voort, dat rond 1 januari ook hier te zien is.

Op dat beloofde mini-album met live-opnames wordt overigens nog gewacht.

Björk (live) – Declare Independence

Björk – Bachelorette (regie: Michel Gondry)

Lees ook:
- Björk neemt live-sessies op voor nieuwe cd
- Huisvlijt: fans maken clips voor Björk's Innocence
- Album van de week – Björk – Volta

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>