SMS vanaf Pinkpop (11): QOTSA versus Rage Against The Machine (video’s)

Anne Helmond)Pinkpop 2008: dag drie gaat z'n laatste uren in. Fuck Twitter: sms'jes met impressies blijven binnen komen voor u de thuisblijvers.

Hans Vrijmoed laat zich heftige afsluiters van Pinkpop 2008 Queens Of The Stone Age en Rage Against The machine goed smaken. Een lange jam van QOTSA van een minuut of tien – 's avonds zelf gezien op televisie – was alvast niets minder dan geniaal. Gaat de reunieshow van RATM hier straks nog overheen?

20.27 uur: QOTSA speelt als co-headliner weinig veel nieuwe nummers (kwam niet goed door in de sms) met weinig respons vanaf het veld, maar toch genoeg crowdsurfers, helemaal als frontman Josh Homme duidelijk "fuck security" zegt. Fenomenaal slot met No One Knows. Het hoogtepunt van de dag?

Anne Helmond)21.43  uur: Een moddervette start van Rage Against The Machine. De band komt op in oranje pakken en zwarte kappen over de hoofden… Klassiekers Bombtrack en Bulls On Parade openen het spektakel. Op het hele veld is het een gekkenhuis! Nu mindere nummers tot aan Killing In The Name? Al gaat het ook op die mindere tracks tot achteraan het veld helemaal loos. De grootste respons van het festival. Nostalgie heerst!

22.39 uur: Een paar grote fikken op het veld en brandende vuilniszakken die als luchtballonnen wegvliegen. Veel gespeecht op het eind van Zach de la Rocha, nog geen Killing In The Name gehad. Dat mag er nu wel eens van komen.

22.48 uur: Hè hè, eindelijk! Het hele veld is een zee van oplichtende mobieltjes. Iedereen tot aan de uitgang schreeuwt en springt mee. Geweldig gezicht! 'Fuck you, I won't do what you tell me'. Op het eind heel het veld in vol licht, ongelooflijke afsluiting!

22.59 uur: Samengevat: 1. Justice 2. Metallica 3. Blood Red Shoes 4. Foo Fighters 5. Rage Against The Machine en van 5 naar 6. Queens Of The Stone Age. Wel veel middelmaat gezien, met The Verve als grootste flop…

Joris leest rond 22.00 uur zelf nog op de 3VOOR12-Twitter dat de eerste crowdsurfer bij RATM bruut tegen de grond werd gedrukt door de security en per busjes is afgevoerd (zie video Bombtrack hieronder, vanaf 4.30 min.) Men wilde vast een crowdsurffeestje met honderden surfers voorkomen, maar een bezoeker in het gezicht slaan, dat mag natuurlijk absoluut niet.

Nog iets schandaligs: dat Rage Against The Machine niet op tv uitgezonden wilde worden. Hoe is de band immers 15 jaar geleden doorgebroken in heel Nederland en daarbuiten. De Publieke Omroep had moeten denken: 'Fuck you, I won't do what you tell me!'

Foto's van Rage Against The Machine: Anne Helmond

Je eigen spannende Pinkpop-verhalen, belevenissen en anekdotes? Laat ze hieronder achter! Wil je goeie foto's of video's van Pinkpop 2008 met ons delen op de site? Mail ze dan naar [email protected] en wie weet zie je ze hier terug! 

Amateur video: RATM – Killing In The Name Of @ Pinkpop 2008

Video bij daglicht: RATM – Bombtrack (setopener, met Guantanomo Bay pakken en heeeel foute knokpartij op 4.30)

Met dank aan de uploaders!

Drie dagen impressies en verslagen van Pinkpop 2008:
- SMS vanaf Pinkpop (10): tranen door Alanis, Pinkpop 'meer dan uitverkocht'
- SMS vanaf Pinkpop (9): tent te groot voor Patrick Watson, te klein voor Kate Nash
- SMS van Pinkpop  (8): Jan Smeets op de camping, korte nachtrust
- SMS vanaf Pinkpop (7): geen rellen bij Kaiser Chiefs
- E-mail vanaf Pinkpop (6): Justice ook na drie keer moddervet
- SMS vanaf Pinkpop (5): gekkenhuis bij Voicst, janken bij The Verve
- SMS vanaf Pinkpop (4): Blood Red Shoes nog beter, Moke nu meuk
- SMS vanaf Pinkpop (3): duizenden vuisten voor Metallica
- E-mail vanaf Pinkpop (2): veel Metallica-fans, mierenplaag!
- SMS vanaf Pinkpop (1): de pers mag uren wachten,

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “SMS vanaf Pinkpop (11): QOTSA versus Rage Against The Machine (video’s)

  1. Detje

    Fijne vertoning hoe een aantal security mensen, waarschijnlijk zonder de benodigde papieren een jongen aftuigen, knap hoor, maar niet heus! Om te kotsen!
    Is er eigenlijk wel professionele beveiliging en brandwacht meneer Smeets???

      /   Reply  / 
  2. Blaurey

    WTF @ video! :S Zeer triest inderdaad. Krijgt vast nog een staartje…

      /   Reply  / 
  3. The Dude

    Wat een stelletje klootzakken zeg, volgens mij is zoiets toch wel anders op te lossen. Hoop dat zie die kerel effe goed aanpakken.
    Tijdens QOTSA greep Josh in omdat zo’n security mannetje niet wilde dat erop schouders gezeten werd… fokkers!

      /   Reply  / 
  4. Daantje

    Motherfuckers! Dit slaat echt nergens op; echt weer zo’n vertoning van zogenaamd machtsmisbruik! Zo’n crewmannetje moest er bij ons ook perse tussendoor, en dan kwaad worden dat er gesprongen wordt en dat we dus tegen’m aanspringen. Get lost loser!

      /   Reply  / 
  5. John

    En dat tijdens Rage…

      /   Reply  / 
  6. Schopper

    Kijk eens naar de video:
    A hij crowdssurfde; verboden
    B Hij schopte daarbij mensen in het gezicht; verboden
    C hij kwam over de hekken; verboden
    D bij aanhouding verzette hij zich; verboden
    E hij beet die beveiliger tot bloedens toe; verboden

    En om hem te laten stoppen met bijten kreeg ie klappen: zelfverdediging van jezelf of anderen is toegestaan en is in dezen terecht gebruikt
    Overigens, gezien het postuur van die beveiliger hield die beveiliger zich nogal in, hij gaf korte stootjes, niet een doodslag. Daarbij hield hij op toen die sukkel losliet.

    Perfect gehandeld dus van de beveiliging!

      /   Reply  / 
  7. JJ

    schande. kwaad met kwaad vergelden is nooit een optie, als je met 3 man op iemand zit lijkt me slaan niet echt nodig uit zelfverdediging.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Rage Against The Machine maakt geen nieuwe plaat | Alternative

  9. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in juni 2008 | Alternative

  10. Pingback: De concerten van 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>