Nooit van Gehoord? London Calling – Detroit Social Club

Op de vrijdagavond van de komende London Calling heel bewust geprogrammeerd op de prime time van een uur of elf: Detroit Social Club. Een zeskoppige band met een wat misleidende naam. Want ook al zijn er deze editie wat meer Amerikaanse bands dan normaal, Detroit Social Club komt toch echt uit Newcastle-Upon-Tyne en klinkt ook al met al oer-Brits. Zwaar aangezette, dansbare rocksongs met grootse meegalmrefreine en een stevige vleug psychedelica op het snijvlak van Kasabian, Black Rebel Motorcycle Club en Primal Scream, dat is wat je muzikaal grofweg van deze band mag verwachten. Reken maar dat een vol Paradiso al loos zal gaan op behoorlijk meeslepende singles met licht opruiend karakter Rivers and Rainbows, We Kiss The Sun en het nieuwe Prophecy. 

De in 2007 opgerichte band komt eind mei met een volwaardig debuutalbum, uitgebracht bij Sony. Die major deal in de jacht naar grote populariteit is kortom binnen, evenals hetzelfde management als Arctic Monkeys. Klinkt al met al als een veelbelovende nieuwe Britse band, al heeft zanger David Burn voor zulke snerende, fel klinkende teksten mogelijk een beetje een te sympathieke kop. Misschien dat ‘ie bij optredens meestal veel gemener kijkt?

We gaan het zien, vrijdag 23 april om 23.15 uur op London Calling, in de grote zaal van Paradiso.

Intussen is het nog spannend of enkele Amerikaanse bands door de problemen met het vliegverkeer dit weekend London Calling wel gaan halen, twittert de organisatie. Het zou gaan om The Hundreds In The Hands, Holly Miranda en The Features. Hopelijk weten we snel meer.

Meer London Calling-bands aan je voorgesteld:
- Fool’s Gold
- Everything Everything
- Villagers
- General Fiasco

Detroit Social Club – Rivers And Rainbows

Detroit Social Club – Kiss The Sun

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? London Calling – Detroit Social Club

  1. Rob(V)

    Toen ik me een keertje heb laten strikken voor eMusic heb ik hun eerste single “Rivers en Rainbows/Silver” aangeschaft: heerlijk plaatje, lekker stuwend en ideaal voor op de fiets (“wind tegen” voelt meteen als “wind mee”). Ook de andere singles (naast in het artikel genoemde is er ook nog “Sunshine People”) zijn zeker de moeite waard. Ben wel erg benieuwd hoe de band zich op een heel album staande houdt.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Aswolk hindert London Calling: afzeggers en vervangers | Alternative

  3. Pingback: Nooit van Gehoord? London Calling – Cosmo Jarvis | Alternative

  4. Pingback: London Calling, vrijdag: vroegrijp Villagers en invaller Balthazar stelen de show | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>