Damon Albarn en Jamie Hewlett na Gorillaz terug met nieuw project

Damon AlbarnVoormalig Blur-frontman Damon Albarn lijkt momenteel niet geïnteresseerd in het spelen in een band. Na The Good, The Bad And The Queen van vorig jaar, heeft hij heeft een nieuw project op stapel staan genaamd Carousel, wederom met kunstenaar/tekenaar Jamie Hewlett. Met hem creërde Albarn eerder succesvolle tekenfilmband Gorillaz en de hieraan verwante heuse opera Monkey: Journey To The West. Carousel belooft een film- en podiumproject in een te worden, waarvoor Albarn al zo'n 70 liedjes neergepend zou hebben.

Aan inspiratie qua songschrijven geen gebrek dus, zo lijkt het. Al is vrij onduidelijk aan wat voor soort liedjes we dan moeten denken. Volgens Hewlett is het Carousel-project stukken groter dan de Monkey-opera die eind juli vier maal wordt opgevoerd in het Londense Royal Opera House. Overigens zijn data voor deze show in Berlijn afgelast. "Ik heb voor zowel de film als voor op het podium enorm veel visuals gemaakt, en dan zijn er nog alle liedjes van Damon. We weten nog niet precies hoe we dit allemaal aan elkaar gaan plakken."

Oorspronkelijk was Carousel alleen bedoeld als film, vertelt Hewlett aan de Britse pers, maar toch kwam het idee bovendrijven om het ook live uit te voeren. "De film zelf heeft niet één verhaal, maar allerlei plotjes rond een grotere verhaallijn gedrapeerd, gemaakt met live action en anmatie-elementen in diverse stijlen. Voor op het podium heb ik grote plannen voor de visuals. Het moet heel spectaculair worden."

Mmm, als het zo fraai wordt als de gemiddelde videoclip van Gorillaz, ben ik in ieder geval erg benieuwd naar het eindresultaat.

Gorillaz – Dirty Harry

Lees ook:
- Blur definitief niet herenigd voor nieuwe plaat
- Opnieuw B-kanten en remixen Gorillaz verzameld
- No more Gorillaz: nou ja, nog een film dan
- Sufi-ritueel in The Good, The Bad And The Queen-video
- Video: The Good, The Bad And The Queen – Kingdom Of Doom
- Album van de week – The Good, The Bad And The Queen
- Vijf livevideo's van The Good, The Bad And The Queen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Damon Albarn en Jamie Hewlett na Gorillaz terug met nieuw project

  1. Pingback: Review: Gorillaz – Plastic Beach | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>