Sigur Rós en Björk live in IJsland te zien via webcast

Sigur Rós liveDeze zaterdagavond treden zowel Björk ls Sigur Rós op in hun thuisland, IJsland, tijdens het daar gratis toegankelijke Náttúra concert. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor de aantasting van het IJslandse landschap door de huidige opwarming van onze aardkloot. Even snel een tripje IJsland boeken zat er voor mij even niet in, maar dankzij een webcast via National Geographic is een van de grootste concerten ooit in IJsland gehouden toch voor iedereen wereldwijd te volgen.

Inschakelen kan zaterdagavond 28 juni van 19.00 tot 00.00 uur. Dat mag natuurlijk ook als je geen bal om de IJslandse natuur geeft, maar vergeet niet dat de muziek van de twee grootheden op de een of andere mysterieuze manier toch volop verbonden lijkt te zijn met de grillige IJslandse landschappen. Daar hoef je wat Sigur Rós betreft alleen maar de film Heima eens voor te bekijken, als je die nog niet had gezien.

De beweegredenen van Sigur Rós en Björk om op te treden tijdens dit concert lees je hier. Allebei treden ze verder nog volop in Europa deze zomer.

Lees ook:
- Review: Sigur Rós – Með suð í eyrum við spilum endalaust
- Video: Sigur Rós – Gobbledigook
- Sigur Rós naakt op hoes van nieuw album?
- Album van de Week – Sigur Rós – Hvarf/Heim
- Na Servië provoceert Björk China
- Björk steunt Kosovo: concert in Servië afgelast
- Björk presenteert het anthem voor 2008

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>