Blur definitief niet herenigd voor nieuwe plaat.

Eind vorig jaar zou Blur volgens verhalen in de Britse pers in december vorig jaar nog eens de studio induiken om te zien of er nog een klik was. Mét de in 2002 opgestapte gitarist Graham Coxon. Zover is het echter nooit gekomen, mogen we opmaken uit een interview van The Sun met Blur- frontman Damon Albarn, geciteerd door NME. "We hebben destijds een plezierige lunch gehad, maar opnemen is er niet meer bij. De rest van de band haat me en wil niet meer met me werken."

Graham Coxon liet overigens in een ander interview al weten dat 'het een naieve gedachte was dat het viertal zomaar samen in de studio weer muziek had kunnen maken.' "Over opnemen hebben we eigenlijk helemaal niet gepraat. Het was gezellig hoor, weer eens bij elkaar zitten. Het maakt me verder ook niet uit, ik heb genoeg om te doen."

Albarn ergert zich op zijn beurt niet aan de volledige toewijden van bassist Alex James en drummer Dave Rowntree. "Alex schrijft boeken en maakt zelf kaas, Dave is bezig met gemeentepolitiek. Ik vind dat als je een goede muzikant wilt zijn, je er iedere dag volledig mee bezig moet zijn." Toch kan de zanger, actueel nog druk met Gorillaz en The Good, The Bad And The Queen, er niet te lang om treuren. "Als Blur nu nog bij elkaar zou komen, zou iedereen denken dat we het voor het geld doen. Maar ik heb het geld helemaal niet nodig."

Daarmee lijkt het dus definitief dat Think Tank uit 2002, gemaakt zonder Coxon, de zwanenzang van Blur is geworden. In dat geval had de band na een veel slechter album de handdoek definitief in de ring kunnen gooien, zullen we maar zeggen.

Blur – Out Of Time (van Think Tank)

Lees ook:
- Blur: "geen nieuwe muziek, wel lekker geluncht'
- 'Herenigd Blur duikt de studio in'
- Gaat Blur weer met gitarist Graham Coxon in zee?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Blur definitief niet herenigd voor nieuwe plaat.

  1. Pingback: Damon Albarn: ‘Blur volgend jaar oefenhok in’ | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>