Snoepje van de week? – Jamie T

Jamie TToen ik 'troubadour' Jamie T eind november vorig jaar op London Calling zag, wist ik het zo net nog niet. Daar stond een 20-jarig Londens mannetje met een akoestische gitaar om de hals ontzettend te murmelen, terwijl zijn nummers niet erg pakten en zijn band slordig speelde. Maar van de week hoorde ik eindelijk debuut Panic Prevention, waarop het kwartje keihard viel. Want zo'n vernuftige, aanstekelijke en lekker brutale mix van pop, rock, punk, reggae, ska en singer-songwritermuziek hoor je niet veel. Zeker niet zoals Jamie T het brengt, met een manier van praten en zingen die aan Alex Turner (Arctic Monkeys) en Mike Skinner (The Streets) doet denken.

Panic Prevention, genoemd naar de paniekaanvallen die Jamie T geregeld schijnt te hebben, bevat enkele singles die vorig jaar in Engeland al hoog in de charts eindigden. Een liedje als Sheila zou hier ook geweldig moeten scoren en ervoor kunnen zorgen dat ook op het vasteland veel mensen Jamie T op handen dragen. Zoals zij dat ook al doen met Arctic Monkeys en The Streets dus, waar Jamie's stem dus het meeste weg van heeft. Gaat dit volgens jou ook met Jamie T gebeuren? Ik denk dat deze brutale aap wel een kansje maakt op grote populariteit.

Jamie T doet op dinsdag 27 februari voor VPRO's 3VVOOR12 een intieme showcase in de Amsterdamse Desmet Studio's. Bekijk hieronder de video bij Sheila. Meer muziekjes van Jamie T hoor je uiteraard op MySpace.

Lees ook over eerdere Snoepjes van de Week:
- The View
- The Black Angels
- The Long Blondes
- Klaxons
- The Fratellis
- The Horrors
- Ok Go

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Snoepje van de week? – Jamie T

  1. Tim Leenders

    Ja, dat keihard vallende kwartje! Vond de ‘vibe’ op London Calling wel heel oké en een paar nummers spraken erg aan toen. De CD wijst uit dat ik te vroeg naar de bovenzaal ben vertrokken dus ik ben zeker bij die showcase in Desmet.

    Hopelijk gaat deze gast flink aan populariteit winnen (Oor heeft hem al aardig ‘omarmd’ met een jubelrecensie)!

      /   Reply  / 
  2. Tim Leenders

    Beschikbaar: toegang voor 1 persoon tot de showcase die Jamie T morgen in Studio Desmet geeft…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>