In première: Björk – Earth Intruders, plus Saturday Night Live-vids!

Beeld uit de video van Earth IntrudersNieuwe clips zie je in de rubriek In Première.

Alternative Blog kijkt er al een tijdje met spanning naar uit: de release van het nieuwe album van Björk: Volta. Op 7 mei komt de zesde plaat van de IJslandse zangeres uit, enkele weken van tevoren duikt de video bij de nieuwe single Earth Intruders op. Ik kan er eigenlijk heel kort over zijn: goeie genade, wat een opzwepend, geweldig nummer en wat een ronduit schitterende clip!

De video bij Earth Intruders laat ons een zeer fraaie animatie zien van marcherende en dansende figuren met het zingende gelaat van Björk op de achtergrond. Schitterend gedaan. De pracht van de clip op zich is geen grote verrassing: dat is altijd wel aan Björk toevertrouwd. Denk daarvoor maar aan al die andere video's bij Army of Me, Isobel, Pagan Poetry en All Is Full Of Love. Zij weet immers dondersgoed de juiste mensen uit te kiezen om mee samen te werken. En dat geldt natuurlijk ook op muzikaal vlak. De samenwerking met producer Timbaland op Earth Intruders is ronduit spectaculair uitgepakt. De opzwepende beats waar Björk met haar krachtige stem moeiteloos overheen gaat is een samensmelting om van te janken zo mooi.

Ik voorspel voor Volta nu al een ding met alle gastmuzikanten in het achterhoofd: overvloedige muzikale rijkdom. Hopelijk komt dat ook tot zijn recht bij het concert dat Björk op 8 juli in Nederland geeft in het Amsterdamse Westerpark.

Bekijk hier de video van Earth Intruders, en als klap op de vuurpijl twee opnames van Björk bij Saturday Night Live, afgelopen weekend, met nog een erg mooi nieuw nummer, Wanderlust getiteld! Laat in de reacties vooral weten wat je van de tracks vind! Ik ben in ieder geval nu alweer helemaal om.

Earth Intruders bij Saturday Night Live:

Wanderlust bij Saturday Night Live:

Lees ook:
- Björk op 8 juli in Amsterdams Westerpark
- Björk brengt nieuw album Volta uit in mei
- Pitchfork in de ban van Björk's Volta
- Björk, Beastie Boys, Bloc Party op Rock Werchter
- Arctic Monkeys, Arcade Fire, Björk op Glastonbury
- Onze favoriete IJslanders bivakkerenin de studio

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In première: Björk – Earth Intruders, plus Saturday Night Live-vids!

  1. Joost

    De single en de clip zijn inderdaad heel erg briljant! Het is zo verschrikkelijk goed. Het album heb ik al gereserveerd bij Bol.com, dus als hij er is dan heb ik ‘m meteen. Ben erg benieuwd!

      /   Reply  / 
  2. Daniëlle

    T zou je smaak maar zijn. Ik vind persoonlijk dat Björk een vervelende, slepende stem heeft, en die clip van earth intruders geeft me een naar gevoel. De combinatie van die muziek en haar stem vind ik ronduit angstaanjagend. Ook de clip vind ik, niettemin mooi gedaan, maar, niet om aan te zien

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>